Enkele dagen voor de start van de Week van Groenten en Fruit, van 6 tot 12 mei 2013, hebben Gault&Millau en groentekok Frank Fol hun gemeenschappelijke gids voorgesteld: De Groene Gault&Millau. Het is meteen de allereerste gids die groenten en fruit promoot zowel in het dagelijkse leven als op de kaart van restaurants. Het bundelt niet alleen nuttige adressen, praktische tips en raadgevingen, maar ook getuigenissen van experts en recepten van de beste (groente)chefs.

Het groene gastronomische boekje bevat zowat 200 smakelijke en vitaminerijke pagina's en groepeert onder meer 50 restaurants uit de Benelux die groenten een voorkeurbehandeling geven. De chef van elk groenterestaurant geeft in de gids de receptuur van een signatuurgerecht waarin diverse groenten zijn verwerkt.

'In deze groene bijbel hebben we tips en raadgevingen verzameld waarmee je groenten met een smakelijke, gezonde en praktische keuken kunt verenigen', zegt Frank Fol. 'De lezers vinden er bovendien interviews met voedingsdeskundigen, raadgevingen om de dagelijkse maaltijden zo gezond mogelijk te maken en nuttige adressen, gerangschikt per provincie, waar je groenten en fruit kunt kopen, zowel groentemarkten als direct bij de producent of de groothandel.'

'In elke provincie hebben onze medewerkers gezocht naar lokale markten die zowel kwaliteit als een verscheidenheid aan groenten en fruit aanbieden', zegt Philippe Limbourg, directeur van Gault&Millau. 'We hebben ook een selectie gemaakt van de beste groente- en fruithandelaars, zowel producenten als aankopers, die uitblinken in hun vak.'

De Groene Gault&Millau, editie Benelux, is zowel in een Nederlandstalige als in een Franstalige versie beschikbaar. De oplage bedraagt 45.000 exemplaren. De gids is vanaf mei 2013 beschikbaar in zowel de boekhandel als via de Gault&Millau webshop voor 15.95 euro. (Belga/DB)

Enkele dagen voor de start van de Week van Groenten en Fruit, van 6 tot 12 mei 2013, hebben Gault&Millau en groentekok Frank Fol hun gemeenschappelijke gids voorgesteld: De Groene Gault&Millau. Het is meteen de allereerste gids die groenten en fruit promoot zowel in het dagelijkse leven als op de kaart van restaurants. Het bundelt niet alleen nuttige adressen, praktische tips en raadgevingen, maar ook getuigenissen van experts en recepten van de beste (groente)chefs.Het groene gastronomische boekje bevat zowat 200 smakelijke en vitaminerijke pagina's en groepeert onder meer 50 restaurants uit de Benelux die groenten een voorkeurbehandeling geven. De chef van elk groenterestaurant geeft in de gids de receptuur van een signatuurgerecht waarin diverse groenten zijn verwerkt. 'In deze groene bijbel hebben we tips en raadgevingen verzameld waarmee je groenten met een smakelijke, gezonde en praktische keuken kunt verenigen', zegt Frank Fol. 'De lezers vinden er bovendien interviews met voedingsdeskundigen, raadgevingen om de dagelijkse maaltijden zo gezond mogelijk te maken en nuttige adressen, gerangschikt per provincie, waar je groenten en fruit kunt kopen, zowel groentemarkten als direct bij de producent of de groothandel.''In elke provincie hebben onze medewerkers gezocht naar lokale markten die zowel kwaliteit als een verscheidenheid aan groenten en fruit aanbieden', zegt Philippe Limbourg, directeur van Gault&Millau. 'We hebben ook een selectie gemaakt van de beste groente- en fruithandelaars, zowel producenten als aankopers, die uitblinken in hun vak.'De Groene Gault&Millau, editie Benelux, is zowel in een Nederlandstalige als in een Franstalige versie beschikbaar. De oplage bedraagt 45.000 exemplaren. De gids is vanaf mei 2013 beschikbaar in zowel de boekhandel als via de Gault&Millau webshop voor 15.95 euro. (Belga/DB)