Granité van frambozen en rode wijn met frambozen en vanille-ijs
01-06-2016, 12:08
Bijgewerkt op: 22-04-2022, 10:57
Voor 4:
Voor 4:
2,5 dl frambozencoulis (zie recept ‘salade met aspergekrullen’)
het sap van 1 sinaasappel
vanille-ijs
verse frambozen
Voor de granité:
400 g frambozencoulis
100 g rode wijn
150 g suiker
het sap van 2 citroenen
5 dl water
Meng de ingrediënten voor de granité en giet in een platte, brede schotel. Dit zorgt voor een gelijkmatig bevriezen van de granité. Zet in de diepvries en roer om de 30 min om met een vork. Hoe vaker men roert, hoe fijner de ijskristallen. Laat de granité ten minste 4 uur in de diepvries.
Meng voor de saus de coulis met het sinaasappelsap, een schitterende combinatie!
Serveer de granité met de coulis, vanille-ijs en verse frambozen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier