Gezonde snack: overheerlijke en glutenvrije appelpannenkoeken
Jasmine en Melissa Hemsley zijn echte foodies uit een Brits-Filipijns nest. In hun kook boek The Art of Eating Well delen ze hun favoriete recepten voor gezonde en voedzame gerechten. De zusjes koken zonder gluten, granen en geraffineerde suikers. Leer hun overheerlijke appelpannenkoeken bakken en smul zonder schuldgevoel.
Ingrediënten voor 4 tot 6 mensen
– 4 biologische appels
– 50 + 15 gram boter
– 18 gram kokosbloem
– 5 medium eieren
– 59 milliliter ahornsiroop
– Een halve theelepel bakpoeder
– Een snuifje zout
– Een halve eetepel vanille-extract
– Een snuifje muskaatnoot
– 2 theelepels kaneel 1/4 cup water
– Optioneel: rauwe honing en rood fruit voor de afwerking
Recept
Snij de appels in dunne plakjes en bak ze in 15 gram boter met 1 theelepel kaneel in een pan
Smelt 50 gram boter in een pan en laat afkoelen
Klop de eieren
Doe de rest van de ingrediënten erbij terwijl je blijft kloppen
Giet het mengsel over de appels en stop de ovenschaal in de oven.
Bak nu 20 minuten tot de bovenkant goudbruin wordt.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
(LP)
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier