Gezonde snack: overheerlijke en glutenvrije appelpannenkoeken

Pannenkoeken © Hemsley & Hemsley

Jasmine en Melissa Hemsley zijn echte foodies uit een Brits-Filipijns nest. In hun kook boek The Art of Eating Well delen ze hun favoriete recepten voor gezonde en voedzame gerechten. De zusjes koken zonder gluten, granen en geraffineerde suikers. Leer hun overheerlijke appelpannenkoeken bakken en smul zonder schuldgevoel.

Ingrediënten voor 4 tot 6 mensen

– 4 biologische appels

– 50 + 15 gram boter

– 18 gram kokosbloem

– 5 medium eieren

– 59 milliliter ahornsiroop

– Een halve theelepel bakpoeder

– Een snuifje zout

– Een halve eetepel vanille-extract

– Een snuifje muskaatnoot

– 2 theelepels kaneel 1/4 cup water

– Optioneel: rauwe honing en rood fruit voor de afwerking

Recept

Snij de appels in dunne plakjes en bak ze in 15 gram boter met 1 theelepel kaneel in een pan

Smelt 50 gram boter in een pan en laat afkoelen

Klop de eieren

Doe de rest van de ingrediënten erbij terwijl je blijft kloppen

Giet het mengsel over de appels en stop de ovenschaal in de oven.

Bak nu 20 minuten tot de bovenkant goudbruin wordt.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

(LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content