Gezond bakken doe je in een gezonde pan

© /

Ook in de nieuwe collectie focust GreenPan, producent van antikleefpannen en -potten met Belgische roots, op gezond en ecologisch verantwoord kookplezier. Alle voordelen op een rij.

Met een uitgebreide pannencollectie gaat de Belgische producent GreenPan de feestdagen tegemoet. De keramische antiaanbaklaag en aangepaste bodem van het kookgerei helpen bij het bereiden van gezonde groenten, vis of een stuk vlees. Maar er is meer.

De voordelen van GreenPan

Na Siena, Stockholm, Brussels, Milan en Sofia lanceerde de fabrikant onlangs een nieuwe pannencollectie, opnieuw genoemd naar een stad: Cambridge, een reeks die opnieuw is uitgerust met de inductiebodem Magneto.

Het voordeel van zo’n bodem? Terwijl in traditionele inductiepannen een speciale inox plaat in de bodem wordt aangebracht, is de body van de Cambridge-pannen één geheel, omdat de magnetische inductielaag erop wordt gesprayd. Dat maakt de pan licht en milieuvriendelijk.

Ook de Thermolon-antikleeftechnologie zonder het voor de gezondheid gevaarlijke PTFE , dé basiseigenschap van GreenPan, blijft uiteraard behouden in de bodem. Hierdoor zijn hogere baktemperaturen mogelijk zonder dat giftige stoffen vrijkomen. Goed om te weten na de hevige discussies rond de ongezonde antiaanbaklagen die onlangs weer de kop opstaken.

De nieuwe Cambridge-pan is verder uitgerust met de bakelieten handgreep, hittebestendig bij temperaturen tot 180°C. Veilig om vast te houden tijdens het koken.

De extra glossy afwerking van de bodem brengt de pan bovendien in kerst-modus.

GreenPan.
GreenPan. © /

Gezonde bakvetten voor een gezonde pan

GreenPan blijft gericht op innoveren, zowel op het gebied van technologie als design. In 2007 maakte het merk naam en faam in de wereld van gezond koken met een reeks revolutionair kookgerei. Vandaag is GreenPan verkrijgbaar in meer dan negentig landen.

Plezier in het koken staat voorop, maar wel op een milieubewuste, veilige en gezonde manier. Wie er gezonde bakvetten in wil bakken – altijd mooi meegenomen – kan dat bijvoorbeeld met ghee, kokosolie of avocado-olie. Extra virgin olijfolie is lekker in een slaatje of een koude pastaschotel, maar minder geschikt om te bakken op hogere temperaturen, weet de fabrikant.

Ghee bevat geen kunstmatige ingrediënten, toegevoegde vitaminen of smaakversterkers (dus gezond); is rijk van smaak; geschikt voor bakken en braden op hogere temperaturen; en blijft letterlijk 100 jaar goed.

Kokosolie geeft een zoetere smaak af en is een aanrader voor – bijvoorbeeld – curry’s. De health benefits bij de virgin en ongeraffineerde versie: boosten van het immuunsysteem, houdt je cholesterol in balans, vergemakkelijkt de vertering.

Door zijn hoog verbrandingspunt is avocado-olie handig voor het grillen, braden en zelfs eenmalig frituren in de pan. Zijn milde smaak voegt een extra touch toe. Rijk aan omega 3 helpt deze vetstof slechte cholesterol verlagen en goede cholesterol verhogen.

Ook niet onbelangrijk: bewaar de olieën op een donkere en koele plek in de kast. Licht en warmte zijn boosdoeners en maken hem ranzig, dus kapot. Maar vermijd de koelkast, wegens te koel en gevaar voor condensatie. Hierdoor zal de olie verdunnen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content