Aldus kan de Obélix van de film, enkele maanden na de Russische nationaliteit te hebben verworven, een restaurant openen in de regio Mordovia. Het certificaat werd Depardieu uitgereikt in Saransk, de hoofdstad van de regio, gelegen op zo'n 650 kilometer ten oosten van Moskou.

Volgens de regionale minister van Informatie, Valeri Maressev, hoopt de Franse Rus in zijn eethuis "creatieve en initiatiefrijke mensen" te ontvangen.

Depardieu is - het mag gezien zijn omvang geen wonder heten - een vermaard gourmet. Eerder investeerde hij al in restaurants in Frankrijk en Canada.

Voor Mordovia is de associatie met gastronomie een zegen. De regio is vooral bekend om haar talrijke gevangeniskampen. (Belga/MS)

Aldus kan de Obélix van de film, enkele maanden na de Russische nationaliteit te hebben verworven, een restaurant openen in de regio Mordovia. Het certificaat werd Depardieu uitgereikt in Saransk, de hoofdstad van de regio, gelegen op zo'n 650 kilometer ten oosten van Moskou. Volgens de regionale minister van Informatie, Valeri Maressev, hoopt de Franse Rus in zijn eethuis "creatieve en initiatiefrijke mensen" te ontvangen. Depardieu is - het mag gezien zijn omvang geen wonder heten - een vermaard gourmet. Eerder investeerde hij al in restaurants in Frankrijk en Canada. Voor Mordovia is de associatie met gastronomie een zegen. De regio is vooral bekend om haar talrijke gevangeniskampen. (Belga/MS)