FERM: Gloednieuwe Bio Food en Market in Keerbergen

© /

Een gloednieuw concept opent de deuren in Keerbergen: Ferm, een hip biorestaurant met take-away, patisserie en winkelmarkt rond gezonde biologische voeding.

Fris, hip, gezond, eerlijk en sociaal, de sleutelwoorden die het gloednieuwe concept uitstuurt zijn verheugend. Ferm heeft zijn onderkomen in een voormalige slagerij in de Vlaamse-Brabantse gemeente Keerbergen, werd met smaak heringericht door het Antwerpse designbureau Pinkeye en biedt ruimte aan een biorestaurant met ruim 50 plaatsen (en terras in de zomer), een take-away en een winkelmarkt. Zaterdag 5 maart gaan de deuren open voor het grote publiek.

Vroege vogels kunnen er vanaf ’s ochtends biologisch ontbijten, denk: huisgemaakte granola, ‘Eggs Benedict’ of ‘boekweit pannenkoeken. Tijdens de lunchtijd kun je er de keuken van de Italiaanse ladychef Cristina Guidalini ontdekken. Uiteraard specialiteiten uit het land van de laars, maar de kaart vermeldt ook gerechten met wereldse invloeden. Zowel vegetarische schotels, vis- of vleesgerechten als salades.

Guidalini liep school in eigen land, maar reisde daarna de wereld rond om culinaire ervaring op te doen. ‘Versta me niet verkeerd, ik ben trots op de verdiensten van de Italiaanse keuken maar er is in de wereld meer dan dat’, zegt ze. Eén certitude: alle ingrediënten waarmee ze werkt zijn biologisch gecertificeerd met enkele uitzonderingen zoals wilde vis van duurzame visvangst. En de lat ligt hoog: ‘Mijn doel is even simpel als oprecht. Ik wil dat mijn gasten aan tafel stoppen met babbelen wanneer ze van mijn gerechten proeven. Het enige wat ik eigenlijk nog wil horen, is hun commentaar over wat ik serveer.’

Er is ook een uitgebreide drankenkaart, en ook hier is alles biologisch wat de klok slaat: van biologische thee tot biologische bieren, biowijnen, en zelfs biolimonade.

Wie liever thuis kookt, kan in de winkelruimte de rekken afschuimen en de boodschappentas vullen met allerhande producten, of kant-en-klare gerechten uit de take-away.

Ferm, voluit met het additief Bio Food & Market, is het initiatief van Yves De Bakker, afkomstig uit een horecafamilie, en Patricia Silverans, gezondheidsconsulente en als vrijwilligster actief in de non-profit organisatie buy-a-smile die ook op heel wat domeinen samenwerkt met het concept. Allebei zijn ze gebeten door pure en gezonde voeding, wat dus resulteert in een ferm project. (DB)

Ferm is dagelijks open tot 19 uur (zondag tot 16 uur). Adres: Lindenstraat 10, 3140 Keerbergen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content