Feestelijk veggie: 40 smakelijke recepten

Omdat ook vegetariërs een vingerlikkend zalig kerst- of oudjaarfeest verdienen, bundelden we speciaal voor hen tien gerechten per gang. Je zal merken dat je – wanneer je creatief omgaat met de porties en het dresseren – naar hartelust kan combineren. Smakelijk!
Hoofdgerechten
Auberginecannelloni met spinazie en ricotta
Gevulde aubergine met seitangehakt, Provençaalse groentemacedoine en paprikamousse
Dubbelgebakken spinaziesoufflé’s met manchego
Gratin van groene groenten met parmezaanroom
Salade van jonge rode biet met geitenkaasroom en peterselieolie
Risotto met groene asperges, erwten en geitenkaas
Karamelwitloof in sinaasappelsap met quornsteak
Jack Be Little met vergeten groenten
Bijgerechten
Onder zoutkorst gebakken aardappelen met tartaarsaus
Geroosterde uien met ahornsiroop, gember en feta
Gebakken pompoen met esdoornsiroop en tijm
Gekookte mais met boter en peterselie
Voorgerechten
Filodeegrolletjes met feta-mango en spinazie op daikonsliertjes met avocado en crumble van zaadjes
Kastanjepotje met bospaddenstoelen
Gegratineerde prei met geitenkaas
Panna cotta van rode biet en gember
Lauwe salade van gebakken peer met truffelhoning, venkel, rode biet en geitenkaas
Bloemkoolroomsoep met roquefort
Hoofdgerechten
Auberginecannelloni met spinazie en ricotta
Gevulde aubergine met seitangehakt, Provençaalse groentemacedoine en paprikamousse
Dubbelgebakken spinaziesoufflé’s met manchego
Gratin van groene groenten met parmezaanroom
Salade van jonge rode biet met geitenkaasroom en peterselieolie
Risotto met groene asperges, erwten en geitenkaas
Karamelwitloof in sinaasappelsap met quornsteak
Jack Be Little met vergeten groenten
Bijgerechten
Onder zoutkorst gebakken aardappelen met tartaarsaus
Geroosterde uien met ahornsiroop, gember en feta
Gebakken pompoen met esdoornsiroop en tijm
Gekookte mais met boter en peterselie
Hapjes
Gevulde champignon met crème van rode biet, parmezaan en preischeuten
Peperkoeksandwiches met gekonfijte appel en camembert
Taartjes met zoete aardappel en korianderroom
Hummus met geroosterde pompoen en koriander
Krokante driehoekjes met champignons en parmezaan
Gevuld druivenblad op z’n oosters
Toast met boschampignons en lichte sojaroomsaus
Voorgerechten
Filodeegrolletjes met feta-mango en spinazie op daikonsliertjes met avocado en crumble van zaadjes
Kastanjepotje met bospaddenstoelen
Gegratineerde prei met geitenkaas
Panna cotta van rode biet en gember
Lauwe salade van gebakken peer met truffelhoning, venkel, rode biet en geitenkaas
Bloemkoolroomsoep met roquefort
Hoofdgerechten
Auberginecannelloni met spinazie en ricotta
Gevulde aubergine met seitangehakt, Provençaalse groentemacedoine en paprikamousse
Dubbelgebakken spinaziesoufflé’s met manchego
Gratin van groene groenten met parmezaanroom
Salade van jonge rode biet met geitenkaasroom en peterselieolie
Risotto met groene asperges, erwten en geitenkaas
Karamelwitloof in sinaasappelsap met quornsteak
Jack Be Little met vergeten groenten
Bijgerechten
Onder zoutkorst gebakken aardappelen met tartaarsaus
Geroosterde uien met ahornsiroop, gember en feta
Gebakken pompoen met esdoornsiroop en tijm
Gekookte mais met boter en peterselie
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier