Mozzarella met olijvensalsa

Cheese and olive appetizer © Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van het recept.

Meer dan een kwartiertje heb je niet nodig om dit lekkere lepelhapje klaar te maken.

Meer dan een kwartiertje heb je niet nodig om dit lekkere lepelhapje klaar te maken.

Voor 20 hapjes:

25 g groene olijven

25 g zwarte olijven

3 zongedroogde tomaten

1/4 tl korianderzaadjes

1 el kappertjes

raspsel van 1/2 citroen

2 el olijfolie

2 el extra vergine olijfolie

1 el citroensap

2 bolletjes mozzarella

enkele blaadjes basilicum

zwarte peper

Bereiding

1. Ontpit de olijven en hak ze fijn. Hak ook de tomaatjes fijn. Rooster de korianderzaadjes en maal ze grof. Meng alle ingrediënten en kruid met peper.

2. Dep de mozzarella droog en scheur de kaas met de hand in hapklare stukjes. Leg de stukjes mozzarella in Chinese lepels en verdeel de olijvensalsa over de kaas.

3. Snijd het basilicum in flinterdunne reepjes en versier er de lepels mee.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content