gf
© gf

Voor 4:

1 bussel groene asperges

100 g erwten

2 el boter

1 el olijfolie

1 ui

3 tenen knoflook

350 g risottorijst

1 dl Noilly Prat

1 l groente- of kippenbouillon

150 g 'brique' geitenkaas (of andere romige geitenkaas, b.v. geitenbrie)

150 g gerijpte geitenkaas (b.v. Bastognard of affiné)

2 el geraspte parmezaanse kaas

zwarte peper en zout

Bereidingswijze:

Snij de asperges in stukken en stoom of kook ze beetgaar. Blancheer de erwten. Smelt de boter en olijfolie in een sauteuse. Snipper de ui en knoflook en fruit in de boter. Voeg de rijst toe en roer tot alle korrels bedekt zijn met boter. Blus met de Noilly Prat en laat bijna droogkoken.

Bereid de risotto door beetje bij beetje kippenbouillon toe te voegen en al roerend te laten absorberen door de rijst. Voeg als de rijst beetgaar is de groenten toe en laat doorwarmen. Werk de risotto vlak voor het serveren af met beide soorten geitenkaas. Kruid met peper en zout en strooi vlak voor het serveren parmezaanse kaas over de risotto.

Voor 4:1 bussel groene asperges 100 g erwten 2 el boter 1 el olijfolie 1 ui 3 tenen knoflook 350 g risottorijst 1 dl Noilly Prat 1 l groente- of kippenbouillon 150 g 'brique' geitenkaas (of andere romige geitenkaas, b.v. geitenbrie) 150 g gerijpte geitenkaas (b.v. Bastognard of affiné) 2 el geraspte parmezaanse kaas zwarte peper en zoutBereidingswijze:Snij de asperges in stukken en stoom of kook ze beetgaar. Blancheer de erwten. Smelt de boter en olijfolie in een sauteuse. Snipper de ui en knoflook en fruit in de boter. Voeg de rijst toe en roer tot alle korrels bedekt zijn met boter. Blus met de Noilly Prat en laat bijna droogkoken. Bereid de risotto door beetje bij beetje kippenbouillon toe te voegen en al roerend te laten absorberen door de rijst. Voeg als de rijst beetgaar is de groenten toe en laat doorwarmen. Werk de risotto vlak voor het serveren af met beide soorten geitenkaas. Kruid met peper en zout en strooi vlak voor het serveren parmezaanse kaas over de risotto.