De cijfers die je ziet op de kaart, zijn het aantal vegetarische restaurants per miljoen inwoners. België beschikt dus over 5,8 vegetarische restaurants per miljoen inwoners. Daarmee toont ons land zich als erg vleesminnend: van Centraal-Europa haalt enkel Frankrijk een lagere score. Ijsland haalt de hoogste score, en ook Oostenrijk en Tsjechië halen (gezien hun vleesrijke nationale keuken toch verbazend) hoge scores.

Voor die cijfers baseerde Marian zich op gegevens van de 'vegetarische versie van TripAdvisor' Happycow.net. Hij waarschuwt nog dat de cijfers voor kleine landen misleidend kunnen zijn: zo is er in Andorra slechts een vegetarisch restaurant, maar aangezien het staatje 80.000 inwoners telt, zegt de kaart dat er 12,6 vegetarische restaurants zijn per 1 miljoen inwoners.

Onze vegetarische restaurants eens uitproberen? Hier lijstten we 65 adressen waar vegetariërs welkom zijn op.

(EK)

De cijfers die je ziet op de kaart, zijn het aantal vegetarische restaurants per miljoen inwoners. België beschikt dus over 5,8 vegetarische restaurants per miljoen inwoners. Daarmee toont ons land zich als erg vleesminnend: van Centraal-Europa haalt enkel Frankrijk een lagere score. Ijsland haalt de hoogste score, en ook Oostenrijk en Tsjechië halen (gezien hun vleesrijke nationale keuken toch verbazend) hoge scores.Voor die cijfers baseerde Marian zich op gegevens van de 'vegetarische versie van TripAdvisor' Happycow.net. Hij waarschuwt nog dat de cijfers voor kleine landen misleidend kunnen zijn: zo is er in Andorra slechts een vegetarisch restaurant, maar aangezien het staatje 80.000 inwoners telt, zegt de kaart dat er 12,6 vegetarische restaurants zijn per 1 miljoen inwoners. (EK)