Delhaize gaat verkoop ‘lelijke groenten’ uitbreiden naar meer dan vijftig winkels

© gf

Delhaize zal de ‘lelijke’ of ‘gekke groenten’ ook volgend jaar terug aanbieden in zijn winkels. Het project wordt uitgebreid naar meer dan 50 winkels.

Vanaf mei volgend jaar verkoopt Delhaize in meer dan vijftig supermarkten en een deel van de zelfstandige winkels weer “gekke groenten”. Veertien weken lang liep een proefproject in zestien Delhaizes, en zo werden, volgens Delhaize, 15 ton groenten “gered”.

Het project herstart pas in mei omdat Delhaize “enkel maar groenten van Belgische origine wil gebruiken en de volumes tijdens de wintermaanden te beperkt zijn”. De supermarkt wil dit op termijn in alle winkels aanbieden, “maar er zijn helaas op dit moment nog te weinig leveranciers die deze producten kunnen leveren”.

Met “gekke groenten” worden groenten bedoeld die afwijken van de gangbare vorm, maar wel even vers en kwaliteitsvol zijn. Klanten konden voor 3,99 euro een kistje krijgen met ongeveer 3 kilo van die groenten. De afgelopen 14 weken werden 6.000 kistjes verkocht. Door de positieve reacties van de klanten en de resultaten werd beslist om hiermee verder te gaan.

Het aantal winkels waar deze producten beschikbaar zullen zijn, zal ook uitbreiden naar meer dan 50 winkels. Delhaize heeft de ambitie om op termijn dit in alle winkels aan te bieden maar voorlopig zijn er nog te weinig leveranciers die deze producten aan Delhaize kunnen leveren, zo klinkt het. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content