Elk excuus voor pizza is goed: 8 uitstekende pizzeria’s om Internationale Pizzadag te vieren

© Getty Images

Om authentieke pizza’s te proeven hoef je al lang niet meer naar Italië te vliegen. Ter ere van Internationale Pizzadag zetten we de beste adresjes voor uitstekende pizza op een rij.

La Pizza è Bella, Brussel en Antwerpen

In 2020 stond deze pizzeria nog op de vijfde plaats in de lijst met beste pizzeria’s van Europa. Ondertussen is het de plek bij uitstek om van echte Napolitaanse pizza’s te smullen. Op de menukaart vind je naast klassiekers ook een heleboel opvallende keuzes zoals pompoencrème met varkenswang, of aardappelen met pistachepasta. Chef Salvatore Salvone is derde generatie uit een familie van Napolitaanse pizzaiolo’s. Je kan dus op en top authentieke pizza’s verwachten met homemade ingrediënten en de sappigste groenten recht uit Italië. In Brussel zijn de restaurants gelegen in Etterbeek en Sablon, maar je vindt hen ook in hartje Antwerpen.

Lebeaustraat 75, 1000 Brussel, lapizzaebella.be

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Baracca, leuven

Bij Baracca staat alles in het teken van delen. De naam is geïnspireerd op Italiaanse mijnwerkers die eten met elkaar deelden in de houten woonbarakken na hun werk in de steenkoolmijn. De luchtige en makkelijk te verteren pizzakorst is het resultaat van een arbeidsintensief proces met huisbereide gist – en tonnen liefde. Naast de luchtige zuurdesempizza’s is er ook een seizoenskaart met hapjes om te delen en uitstekende suggesties. Ook de cocktails zijn zeker het proeven waard.

Tiensestraat 34, 3000 Leuven, baracca.be

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Orso, Antwerpen

Op een boogscheut van de Dageraadplaats kan je in een hartelijk hoekpandje heerlijk kleurrijke pizza’s eten met verse groenten van de bioboer. Met een simplistisch maar uiterst warm interieur en een ruim aanbod aan frisse natuurwijnen, waan je je al snel in het zonnige Italië. De verfijnde keuken biedt naast klassiek pizzadeeg ook glutenvrije pizza’s aan, zo kan iedereen eens proeven van hun heerlijke Fugasi pizza, met buffermozzarella, ansjovis, kappertjes, olijven en natuurlijk, rucola.

Grotebeerstraat 46, 2018 Antwerpen, orsopizzeria.be

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Pizzeria Rocco Cagliostro, Genk

Deze geliefde pizzeria verovert al jaren Genkse harten met hun Siciliaanse pizza’s. Na het winnen van maar liefst 22 pizzawedstrijden ben je zeker dat je goed zit. Hier krijg je een gevlekte korst, authentieke toppings en een frisse Apérol Spritz bij de hand. Meer heb je soms niet nodig.

Onderwijslaan 74, 3600 Genk, roccocagliostro.be

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

La Piola Pizza, Brussel

Een pizzalijst zonder La Piola zou geen echte pizzalijst zijn. Niet alleen de beste pizza van België staat op hun naam, ze werden ook nog eens 8e van Europa en zelfs 35e wereldwijd voor het maken van de beste pizza. Pizza heaven is dus wel degelijk a place on earth. De chefs spelen met verse groenten uit het Italiaanse plattenland en creëren de lekkerste combinaties: courgette crème met varkenswang, gerookte Provola, munt, Pecorino schelpen en Tropea rode ui. Begin jij ook al te watertanden?

Sint-Joostplein 8, 1210 Sint-Joost-ten-Node, lapiolapizza.be

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Loes & Krikke

Een uitnodigend binnenplein dat zich verstopt achter de gevel van een voormalige drukkerij in Borgerhout, leidt je naar de verborgen parel van Loes & Krikke. Ze serveren gedeelde gerechtjes en 100% spelt pizza’s met de origineelste toppings. Ooit al eens een pizza met savooi, knolselder en hazelnoten gegeten? Of een pizza haring met peterselie? Organische voeding met respect voor de seizoenen is hier een evidentie. In de zomer geniet je van hun verfrissende natuurwijnen en homemade kombucha op het gezelligste terras van Borgerhout en ‘s winters verwarm je elkaar in hun huiselijk interieur. 

Congresstraat 42/101, 2060 Antwerpen, loes&krikke.be

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Il Sotterraneo

Een familierestaurant dat hun Italiaanse pizza’s bereidt in een omgebouwde kelder op een steenworp van de steenkoolmijn van Waterschei. ll Sotterraneo betekent dan ook letterlijk ‘de ondergrond’. De grootvader van pizzabakker Mirco Polo werkte vroeger in de steenkoolmijnen en had een enorme passie voor de keuken van zijn thuisland. Niet toevallig dus dat de naam zowel een eerbetoon aan zijn grootvader is als een verwijzing is naar de pizzakelder. Hier toveren ze geduldig gerijpt deeg om tot smeuïge pizza’s.

Hanenveldstraat 19, 3600 Waterschei, ilsotterraneo.be

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Maccione, Hasselt, Tongeren en Luik

Een plek waar innovatie en authenticiteit elkaar enthousiast de hand schudden. In deze echte Napolitaanse pizzeria met overgevlogen Italiaanse pizzabakkers, kan iedereen genieten van hun levendig smaakpalet. Jawel, ook veganisten. Het succes van Maccione is te danken aan hun grote ideeën en oog voor de klant. De pizza-ervaring is toegankelijk terwijl de chefs gretig experimenteren met nieuwe smaken zonder de traditie in het nauw te drijven. Hun open visie bracht hen een restaurant op in Tongeren, Hasselt en zelfs in Luik.

Luikersteenweg 117, 3700 Tongeren, maccione.be

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content