De kunst van het Duvel-glas

Artiesten Arne Quinze, Daan en Stefan Glerum droppen hun creatieve designs op het Duvel-glas voor de tweede Duvel Collection.

Duvel Moortgat heeft zijn passie voor design nooit onder stoelen of banken gestoken. De brouwerij zette eerder al partnerships op met kunstencentra SMAK en WIELS en de Biƫnnales van Venetiƫ en Lyon. In 2007 was er de samenwerking met conceptueel kunstenaar Arne Quinze die het iconische Duvelglas en -fles origineel restylde. En vorig jaar namen drie gerenommeerde artiesten uit binnen- en buitenland het tulpvormige bierglas opnieuw onder handen voor de allereerste Duvel Collection. Een groot succes, want de volledige voorraad van deze gelimiteerde reeks was in een mum van tijd de deur uit.

Voor de kunstige Duvel-collectie van 2011 kregen opnieuw drie creatievelingen carte blanche. Muzikant en artistiek duizendpoot Daan liet zich fotograferen als een Bad Boy met het duivels rugnummer 666, in de traditie van de notoire mugshots van Johnny Cash, Sinatra en Steve McQueen. De Nederlandse illustrator Stefan Glerum haalde inspiratie uit zijn jeugdfascinaties: blokken bouwen. Hij schetste een gestileerd duel met geometrische vormen en typografie. Ook Arne Quinze werd – voor de tweede keer – ingeschakeld. Hij leverde een adaptatie van zijn schilderij ‘My Safe Gardens’, een eerbetoon aan de grote impressionist Claude Monet.

De Duvel Collection 2011, alweer een leuk collector’s item, ligt nu in de winkel.

David Bitoune

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content