Gin & Tonic

Begrijp je ondanks de al jaren heersende liefde voor gin-tonic nog niet goed welke gin nu het beste past bij welke tonic? En of je er nu wel of geen komkommer, limoen en verse kruiden in moet steken? Leer het van specialisten Frédéric Du Bois en Isabel Boons tijdens een boeiende workshop.

  • Donderdag 3 november, 20 - 21u, stand van Lannoo Uitgeverij
  • Zaterdag 5 november, 11 - 12u, stand van Lannoo Uitgeverij

Gezond koken volgens de seizoenskeuken

'Gebruik seizoensproducten': je hoort die slagzin om de haverklap. En terecht, want die producten op zijn hun ideale moment veel lekkerder én bevatten dan de meeste voedingsstoffen. Viviane Van Dyck geeft een workshop over het verband tussen eten en gezondheid.

  • Vrijdag 4 novemer, 12 - 13u, stand van Lannoo uitgeverij

Vermout

Wie af en toe een culinair magazine leest, weet dat specialisten te terugkeer van de vermout al jarenlang aankondigen. De comeback van het kruidige, bittere drankje laat langer op zich wachtend dan gedacht, maar de specialisten staan alvast klaar om je te vertellen waarom je het wel opnieuw zou moeten drinken. En hoe je dat dan moet doen.

  • Vrijdag 4 november, 16 - 17u, stand van Lannoo Uitgeverij

Proeven van bier en chocolade

Bier en kaas combineren? Check. Chocolade en rum combineren? Check. Bier en chocolade combineren? Ongezien tot nu. Ga het boek ontdekken waarin voor het eerst enkele tongstrelende combinaties worden gemaakt en proef ze meteen zelf!

  • Zaterdag 5 november, 11 - 13u, stand van INNI publishers

Brooddozen maken met Sofie Dumont

Denk jij ook dat je kind een betere lunch verdient dan elke dag dezelfde boterhammen met choco, maar ontbreekt het je 's morgens aan ideeën? Ga dan eens langs bij WPG, want daar komt Sofie Dumont haar nieuwe boek 'Op de groei: samen koken voor lekkerbekken' voorstellen aan de hand van een leuke brooddoosworkshop.

  • Zaterdag 5 november, 13 - 14u in het Ateljee.

Koken 2.0: technieken, recepten en dresseren

Geïnteresseerd om enkele snij-, dresser- en kooktechnieken te leren? Volg dan de workshop van chef-kok Michiel Rabaey van Hotelschool Ter Duinen. Hij licht op de boekenbeurs zijn boek Koken 2.0, het vervolgboek technieken, recepten, dresseren toe.

  • Zaterdag 5 november, 13 - 15u, stand van Borgerhoff&Lamberigts
  • Vrijdag 11 november, 13.30 - 15.30, stand van Borgerhoff&Lamberigts

Mosselen!!

Meer dan het woord 'mosselen' hadden we niet nodig om je aandacht te krijgen, niet? De lekkernij met bijna-heilige status wordt op wel meer dan 50 verschillende manieren klaargemaakt door chef Piet Devriendt. Ga dat proeven.

  • Zondag, 6 november, 12 - 13u, stand van Overamstel Uitgevers

Food & wine affairs

Sepideh Sedaghatnia vertelt als geen ander gepassioneerd over wijnen en welke gerechten daarbij passen. Daarbij weerklinkt haar Perzische roots, zodat je niet alleen veel bijleert over wijn, maar ook over de keuken van het Midden-Oosten. Ze stelt op de boekenbeurs niet alleen haar tweede boek voor, maar geeft er ook een workshop.

  • Dinsdag 8 november, 19 - 21u, stand van Lannoo Uitgeverij.

Garage Culinair

Wat je zelfmaakt, maak je beter. Dat was het uitgangspunt van Marc Declercq toen hij het boek Garage Culinair schreef. Hij onderzoekt hoe voedsel gemaakt wordt door het volledig zelf te maken: draait pensen, maakt zijn eigen kaas, brouwt bier,... En van dat alles laat hij graag proeven.

  • Zaterdag en zondag 5 en 6 november, 14 - 16u, stand van Minestrone Cookbooks
  • Donderdag 10 november, 19 - 21u, stand van Minestrone Cookbooks

Cocktail a night

Bij het mixen van cocktails is er heel wat waar je rekening mee moet houden, maar Andy De Brouwer van Les Eleveurs weet dat erg bevattelijk samen te vatten. Als het na alle literatuur wat luchtiger mag, kan je proeven van zijn originele, maar toch eenvoudige cocktailrecepten.

  • Donderdag 10 november, 19 - 21u, stand van WPG Uitgevers België.

Meer informatie of tickets nodig? Surf dan naar de website van de boekenbeurs.

(EK)

Begrijp je ondanks de al jaren heersende liefde voor gin-tonic nog niet goed welke gin nu het beste past bij welke tonic? En of je er nu wel of geen komkommer, limoen en verse kruiden in moet steken? Leer het van specialisten Frédéric Du Bois en Isabel Boons tijdens een boeiende workshop. 'Gebruik seizoensproducten': je hoort die slagzin om de haverklap. En terecht, want die producten op zijn hun ideale moment veel lekkerder én bevatten dan de meeste voedingsstoffen. Viviane Van Dyck geeft een workshop over het verband tussen eten en gezondheid. Wie af en toe een culinair magazine leest, weet dat specialisten te terugkeer van de vermout al jarenlang aankondigen. De comeback van het kruidige, bittere drankje laat langer op zich wachtend dan gedacht, maar de specialisten staan alvast klaar om je te vertellen waarom je het wel opnieuw zou moeten drinken. En hoe je dat dan moet doen. Bier en kaas combineren? Check. Chocolade en rum combineren? Check. Bier en chocolade combineren? Ongezien tot nu. Ga het boek ontdekken waarin voor het eerst enkele tongstrelende combinaties worden gemaakt en proef ze meteen zelf!Denk jij ook dat je kind een betere lunch verdient dan elke dag dezelfde boterhammen met choco, maar ontbreekt het je 's morgens aan ideeën? Ga dan eens langs bij WPG, want daar komt Sofie Dumont haar nieuwe boek 'Op de groei: samen koken voor lekkerbekken' voorstellen aan de hand van een leuke brooddoosworkshop. Geïnteresseerd om enkele snij-, dresser- en kooktechnieken te leren? Volg dan de workshop van chef-kok Michiel Rabaey van Hotelschool Ter Duinen. Hij licht op de boekenbeurs zijn boek Koken 2.0, het vervolgboek technieken, recepten, dresseren toe. Meer dan het woord 'mosselen' hadden we niet nodig om je aandacht te krijgen, niet? De lekkernij met bijna-heilige status wordt op wel meer dan 50 verschillende manieren klaargemaakt door chef Piet Devriendt. Ga dat proeven. Sepideh Sedaghatnia vertelt als geen ander gepassioneerd over wijnen en welke gerechten daarbij passen. Daarbij weerklinkt haar Perzische roots, zodat je niet alleen veel bijleert over wijn, maar ook over de keuken van het Midden-Oosten. Ze stelt op de boekenbeurs niet alleen haar tweede boek voor, maar geeft er ook een workshop.Wat je zelfmaakt, maak je beter. Dat was het uitgangspunt van Marc Declercq toen hij het boek Garage Culinair schreef. Hij onderzoekt hoe voedsel gemaakt wordt door het volledig zelf te maken: draait pensen, maakt zijn eigen kaas, brouwt bier,... En van dat alles laat hij graag proeven.Bij het mixen van cocktails is er heel wat waar je rekening mee moet houden, maar Andy De Brouwer van Les Eleveurs weet dat erg bevattelijk samen te vatten. Als het na alle literatuur wat luchtiger mag, kan je proeven van zijn originele, maar toch eenvoudige cocktailrecepten.(EK)