De beste populaire restaurants van België volgens Gault&Millau

© Getty Images/iStockphoto

De restaurantgids Gault&Millau heeft een nieuw project voorgesteld. Met de POP-awards wil de gids ook restaurants in de bloemetjes zetten die niet meteen het gastronomische niveau van Gault&Millau halen, maar wel erg populair, gezellig en simpelweg goed zijn.

‘POP’ staat voor ‘Popular Restaurants’, een selectie van toegankelijke en trendy eetadressen waar beleving en concept centraal staan, vaak met de focus op één product of bereiding. Kortom: je geniet er van een lekkere maaltijd in een origineel kader, maar je hoeft je er niet speciaal voor op te kleden. Denk aan zaken met gourmet burgers, cocktail- of wijnbars, een originele Italiaan of een plek waar je gastronomische tapas kan eten.

Het beoordelen van de ‘POP’-restaurants gebeurt anders dan bij de gewone Gault&Millau restaurants. Deze adressen worden geïnspecteerd door een speciaal ‘POP’-inspectieteam. De leden daarvan houden bij de beoordeling rekening met zaken als interieur, sfeer, concept, toegankelijkheid, een goede prijs/kwaliteitverhouding en de snelheid van bediening.

Een POP-restaurant kan ook worden opgenomen in de gastronomische Gault&Millau gids als het twaalf of meer punten scoort bij de inspecteurs.

Negen finalisten

De organisatie maakte vandaag al een eerste selectie bekend en zal tijdens de voorstelling van de nieuwe gids op 13 november ook telkens een winnaar per regio uitroepen. De beste populaire restaurants in België volgens Gault&Millau zijn:

Vlaanderen :

Koks & Tales – Hasselt

Bar Palmier – Antwerpen

Greenway – Gent

Brussel :

Alfons Burger

Nona Pizza

Dam Sum

Wallonië :

Twenty Buns – Bergen

Pépite – Namen

Les Gamines – Saint-Hubert

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content