De 16 leukste culinaire adresjes in de wijk King's Cross in Londen

De 16 leukste culinaire adresjes in de wijk King's Cross in Londen
© -

Praktisch: Londen is gemakkelijk te bereiken met de Eurostar. Zeker wanneer je de stationsbuurt wilt verkennen is dit de aangeraden manier om de stad te bezoeken. Wij verbleven in het Great Northern Hotel, een praktische en luxueuze uitvalbasis voor de buurt van King's Cross. (LP)

Caravan © -

Industriële eetkamer met open keuken in een oude graanschuur uit de Victoriaanse tijd. Een populaire plek waar je op elk moment van de dag iets kunt eten. Met eigen koffiebranderij en terras op Granary Square.

Website

Dishoom © -

Ideaal voor liefhebbers van Iraanse specialiteiten zoals naan, gebakken in de traditionele tandooroven. Je kan er tijdens het ontbijt ook klassiekers zoals roerei en havermout krijgen. Voor elk wat wils.

Website

Drake and Morgan © -

Het adresje voor verfrissende cocktails, ontbijt, lunch en diner in een stijlvolle setting. Klassieke gerechten, maar even goed smakelijke opties voor vegetariërs, veganisten of fans van superfoods.

Website

Grain Store © -

Innovatieve en duurzame bistro van Franse Michelin chef Bruno Loubet. Een eclectisch menu waarbij groenten de hoofdrol spelen. Bij warm weer kan je lunchen op Granary Square.

Website

GNH Bar © -

Bar van het Great Northern Hotel, het eerste stationshotel in Londen. Op 25 meter van de Eurostar terminal kan je genieten van heerlijke cocktails in een decor waar de Belle Epoque stijl en Art Deco design naadloos in elkaar overvloeien.

Website

German Gymnasium © -

Dit restaurant huisvest zich in, zoals de naam al doet vermoeden, de eerste gym in Engeland. Je kan er gedurende de ganse dag Centraal-Europees eten krijgen. Het restaurant heeft twee verdiepingen en een verwarmd terras. Je kan hier de ganse dag terecht: brunch, lunch, afternoon tea en diner.

Website

Greek Larder © -

Traditionele Griekse gerechten met een twist, met focus op pure smaken en vers bereide seizoensproducten. Te combineren met een Griekse wijn uit het unieke aanbod of een biertje van een microbrouwerij in Santorini.

Website

The Lighterman © -

Bar en restaurant met drie verdiepingen en een adembenemend uitzicht over Granary Square en Regent's Canal. Een relaxte plek om te genieten van een modern Brits menu op elk moment van de dag.

Website

Ruby Violet © -

IJsjes in unieke en originele smaken. Hier voel je je letterlijk als een kind in een snoepwinkel. Toppers uit het assortiment: 'Alphonso Mango sorbet' en 'Salted Caramel with Almond Nut Brittle'. Het water loopt ons opnieuw in de mond.

Website

Kerb © -

Ideaal als de zon schijnt: verfijnde street food op King's Boulevard. Het collectief heeft als ambitie om heerlijk eten in openbare ruimtes te promoten en Londenaars meer keuze te bieden tijdens de lunch. Elke woensdag tot vrijdag van 12:00 tot 14:00 uur.

Website

Platform Theatre Foyer Bar © -

Kleine bar achteraan het Granary gebouw, waar studenten van het Central Saint Martin kunstcollege, King's Cross bewoners en nieuwsgierige toeristen samenkomen. De studenten hebben er vrij spel om hun creativiteit te uiten en de bar wordt dan ook regelmatig opgeleukt met een kusttentoonstelling, karaoke avond of ander event.

Website

Plum + Spilt Milk © -

De brasserie in het Great Northern Hotel, het eerste stationshotel in Londen. Het nestelt zich tussen King's Cross en St Pancras International en serveert klassiekers van de hand van Britse sterrenchef Mark Sargeant. Je kan er ook heerlijk ontbijten. Niet goedkoop, maar wel de moeite.

Website

Vinoteca © -

In deze wijnbar kan je terecht voor kwaliteitswijnen, zorgvuldig gecombineerd met gerechten van verse en seizoensgebonden ingrediënten.

Website

Skip Garden © -

Verser dan dit zal je niet vinden. In de gemeenschapstuin Skip Garden kan je terecht voor scones, cake en lunch. Aangezien er ingrediënten uit de tuin worden gebruikt, verandert het menu van tijd tot tijd.

Website

Searcy's © -

Net toegekomen en snakkend naar een glaasje champagne? Dat kan: De langste champagnebar in Europa bevindt zich naast de Eurostar sporen in St Pancras International. De bar is 98 meter lang, ofwel 1 372 champagneglazen op een rij, en biedt een panoramisch uitzicht over de terminal en het gewelfde plafond. Er is ook een restaurant aan verbonden, moesten de bubbels honger opwekken.

Website

Booking Office © -

Een elegant restaurant en cocktailbar in het voormalige boekingskantoor van het St Pancras station. De beroemde rode bakstenen en bogen en het hoge plafond: zowel het decor als het menu herinneren aan het Victoriaanse tijdperk.

Website