Church: de Sint-Jacobskerk als culinaire pop-up tijdens Gentse Feesten

© /

Net als vorig jaar wordt de Gentse Sint-Jacobskerk tijdens de Gentse Feesten omgetoverd tot een culinair en culinair rustpunt. Voor wie op zoek is naar verfrissing en fijne gerechten in een uitzonderlijk kader.

Feestneuzen die tijdens de Gentse Feesten op zoek zijn naar wat verkoeling of even de batterijen moeten heropladen, liefst met een lekker hapje en een streepje klassieke muziek erbij, kunnen net als vorig jaar afzakken naar de Sint-Jacobskerk. Het stukje cultureel erfgoed wordt opnieuw opengesteld als een culinaire en culturele hotspot onder de noemer CHURCH. Vorig jaar lokte het concept 50.000 bezoekers, het succes zal dit jaar niet minder zijn.

Coeur Catering gaat zich ontfermen over het culinaire aspect. Alleen ingrediënten die gezond en lokaal zijn mogen de kerk in, zo luidt het. Hier dus opnieuw geen opnieuw frieten of hamburgers, maar gezonde gerechten met Gentse kazen (van de bekende kaasmakerij Hinkelspel of Le Larry uit Destelbergen), fijne vleeswaren van leveranciers uit de buurt (zoals slagerij Saint-Pierre), de geliefde Gentse Tierenteynmosterd of de betere patisserie van het bekende taartenhuisje Julie’s House.

Church: de Sint-Jacobskerk als culinaire pop-up tijdens Gentse Feesten

Vroege vogels kunnen proeven van het ontbijtbuffet met enkele huisgemaakte specialiteiten. Er zijn dagverse soepen voorzien. De lunchkaart wordt gesierd door frisse salades en lichte gevarieerde zomergerechten met verse groenten. Dit jaar wordt meer gefocust op foodpairing met bieren met een ietwat kerkelijke context, zoals de abdijbieren Chouffe Soleil en Maredsous Donker.

Eindigen kun je bijvoorbeeld met de homemade rijstpap met bruine suiker of de brownies van het huis. Het hele menu is kidsproof.

Het eetmoment gebeurt altijd in gezelschap, aan de zogenaamde tables d’amis. Of je bestelt on-the-go, ook een optie.

Douglas Firs, de Gentse moderne troubadour, trapt het culturele programma van CHURCH af met een akoestisch concert op 15 juli om 17 uur. Ook de andere dagen kun je een concert ‘oude muziek’, gecureerd door Gentenaar Frank Agsteribbe, meepikken. Kwestie van helemaal tot rust te komen na het feestgedruis in de binnenstad.

Er is ook dagelijks (rond 17 uur) een kleine Gentse babbel aan de preekstoel voorzien, met een moderator en een centrale gast. Onder meer Lieve Blancquaert, Kadir Balci en Dirk Brossé komen langs. De twee zondagen tijdens de tiendaagse wordt plaats geruimd voor een speciale kerkdienst in het Gentse dialect.

Church is tijdens de Gentse Feesten dagelijks open van 11u tot 23u. Het culturele programma is volledig gratis. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content