Chef Frederic Chastro: ‘Mijn Frans-Colombiaanse roots blijven belangrijk voor de keuken van Sõma’

© Johan Jacobs
Wim Denolf
Wim Denolf Wim Denolf is journalist bij Knack Weekend. Liefst schrijft hij elke week over een ander thema.

Frederic Chastro, chef met Frans-Colombiaanse roots, opende in juni het Franse restaurant Sõma in Antwerpen. Hij neemt in juni deel aan de wereldfinale van S. Pellegrino Young Chef 2018 in Milaan.

‘Mijn liefde voor de keuken gaat terug naar mijn kindertijd in Cali: naar de keuken van mijn grootmoeder en de grote tafels waarvoor er bij ons in de familie gekookt werd.

Ook na mijn opleiding aan de Hospitality Industry School in Avignon en mijn werkervaring bij verschillende restaurants in Frankrijk en België zijn die roots belangrijk gebleven, zowel mijn eigen Frans-Colombiaanse achtergrond als de Grieks-Belgische roots van vriendin Adriana Zafiris, die mede-eigenaar is van Sõma en zelf ook chef is.

Dat we ooit onze eigen zaak zouden beginnen, was de logica zelve: het is iets waar elke chef van droomt, en Sõma is de materialisatie van onze gastronomische filosofie. Dat we zelf niet alleen de keuken verzorgen, maar ook de bediening voor onze rekening nemen, was vanzelfsprekend. Het persoonlijke contact draagt bij tot de tevredenheid van onze klanten, en de onmiddellijke feedback stimuleert ons om te blijven evolueren.

Mijn signature dish bevat onder meer Belgisch konijn, orgaanvlees en kleine hersenen: voorbeelden van de eerlijke, vaak vergeten producten die ik gebruik.’

Soma, Wolstraat 33, 2000 Antwerpen. Info: 03 290 04 03, soma.restaurant.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content