Op 18 mei werden de winnaars bekend gemaakt van de Brouwland Biercompetitie. Nadat de professionele jury elk finalisten-bier uitgebreid proefde, riep het 'Barlimon's Best' uit tot Beste Hobbybier der Lage Landen. 'Eden Quadruppel' kreeg de titel van Beste Studentenbier der Lage Landen. Zowel Jan en Herman uit Rotterdam als de Lustige Brouwers uit Weelde winnen zo elk 500 liter van hun eigen bier.

125 ploegen uit België en Nederland schreven zich begin dit jaar in voor de Brouwland Biercompetitie. Elk van deze teams brouwde en bottelde zijn eigen bier. Na een grondige proefsessie selecteerde de professionele Brouwland jury per categorie, Beste Hobbybier en Beste Studentenbier, de 5 beste bieren. De teams achter deze bieren namen het tegen elkaar op tijdens de finale.

Op zaterdag 18 mei traden 10 teams aan in de gebouwen van Brouwland voor de finale ronde van de wedstrijd. In de categorie Beste Hobbybier streden 'Brouwerij Vissenberg', 'Jan en Harmen', 'Vergissen is menselijk, vergisten goddelijk', 'Les Amphibières' en 'Acacia Brewing Company' om de eerste plaats. De brouwteams 'Les Bruxellières', 'Oostmalle Babbe', 'Lustige brouwers', 'Habemus Cervesia' en 'Ugent Present' kampten dan weer om goud in de divisie 'Beste Studentenbier'.

De jury, bestaande uit acht gerenommeerde bierkenners, proefde de tien finale bieren blind en met passie. Onder andere Jean-Marie Rock van Brouwerij Orval en Yannick Boes, oud-directeur van brouwerij Alken-Maes, velden hun oordeel en riepen 'Barlimon's Best' uit tot Beste Hobbybier en 'Eden Quadruppel' tot Beste Studentenbier der Lage Landen.

"Jan en Armen slagen er mooi in om de gebrande mouten onder controle te houden. De koffiebitter is net niet overdreven en er staat voldoende moutigheid/alcohol tegenover", vertelt jurylid Yannick De Cocqeau, gepassioneerd. Zytholoog Ariël Meeusen beschrijft 'Eden Quadruppel' dan weer als een "mooi en bijzonder bier in deze klasse. Schitterend!"

Beide teams winnen 500 liter van hun eigen bier. De geschiedenis leert echter dat het waarschijnlijk niet bij die 500 liter blijft. Het Brugse team 'de Hippe Hoppers' die de Brouwland Biercompetitie vorig jaar wonnen met hun bier 'Bryggja Tripel' verkochten ondertussen hun eerste 2.000 liter in een mum van tijd uit. (RDM)

Op 18 mei werden de winnaars bekend gemaakt van de Brouwland Biercompetitie. Nadat de professionele jury elk finalisten-bier uitgebreid proefde, riep het 'Barlimon's Best' uit tot Beste Hobbybier der Lage Landen. 'Eden Quadruppel' kreeg de titel van Beste Studentenbier der Lage Landen. Zowel Jan en Herman uit Rotterdam als de Lustige Brouwers uit Weelde winnen zo elk 500 liter van hun eigen bier. 125 ploegen uit België en Nederland schreven zich begin dit jaar in voor de Brouwland Biercompetitie. Elk van deze teams brouwde en bottelde zijn eigen bier. Na een grondige proefsessie selecteerde de professionele Brouwland jury per categorie, Beste Hobbybier en Beste Studentenbier, de 5 beste bieren. De teams achter deze bieren namen het tegen elkaar op tijdens de finale. Op zaterdag 18 mei traden 10 teams aan in de gebouwen van Brouwland voor de finale ronde van de wedstrijd. In de categorie Beste Hobbybier streden 'Brouwerij Vissenberg', 'Jan en Harmen', 'Vergissen is menselijk, vergisten goddelijk', 'Les Amphibières' en 'Acacia Brewing Company' om de eerste plaats. De brouwteams 'Les Bruxellières', 'Oostmalle Babbe', 'Lustige brouwers', 'Habemus Cervesia' en 'Ugent Present' kampten dan weer om goud in de divisie 'Beste Studentenbier'. De jury, bestaande uit acht gerenommeerde bierkenners, proefde de tien finale bieren blind en met passie. Onder andere Jean-Marie Rock van Brouwerij Orval en Yannick Boes, oud-directeur van brouwerij Alken-Maes, velden hun oordeel en riepen 'Barlimon's Best' uit tot Beste Hobbybier en 'Eden Quadruppel' tot Beste Studentenbier der Lage Landen. "Jan en Armen slagen er mooi in om de gebrande mouten onder controle te houden. De koffiebitter is net niet overdreven en er staat voldoende moutigheid/alcohol tegenover", vertelt jurylid Yannick De Cocqeau, gepassioneerd. Zytholoog Ariël Meeusen beschrijft 'Eden Quadruppel' dan weer als een "mooi en bijzonder bier in deze klasse. Schitterend!" Beide teams winnen 500 liter van hun eigen bier. De geschiedenis leert echter dat het waarschijnlijk niet bij die 500 liter blijft. Het Brugse team 'de Hippe Hoppers' die de Brouwland Biercompetitie vorig jaar wonnen met hun bier 'Bryggja Tripel' verkochten ondertussen hun eerste 2.000 liter in een mum van tijd uit. (RDM)