Antwerpse topslager creëert gin op basis van vleesspecialiteit

© iStock

De creativiteit in de ginwereld kent geen limieten. Topslager Luc De Laet bedacht een eigen creatie op basis van een zesrib: Butcher’s Gin.

Enkele jaren geleden creëerde de Antwerpse topslager Luc De Laet een eigen vleesspecialiteit: Secreto 07, een rib-eye van het Spaanse runderras Rubia Gallega dat zeven weken lang ingedroogd wordt in een marinade van zeven verschillende kruiden en specerijen.

Het smaakbommetje gooide meteen hoge ogen in het buitenland. Onder meer de Spaanse gerenommeerde broers Adria (bekend van het Catalaanse toprestaurant El Bulli) raakten helemaal gecharmeerd, kochten al honderden kilo’s en namen in eigen land de distributie van het topproduct op zich.

Antwerpse topslager creëert gin op basis van vleesspecialiteit
© /

Maar hoe deze rib-eye tot een gin leidt? Simpel. Uit de gelijkenissen tussen het marineren van het rundsvlees en het maceratieproces bij de productie van gin ontstond het idee om de populaire sterkedrank op basis van de kenmerkende kruiden- en specerijenmengeling van secreto 07 te ontwerpen. En zo geschiedde. Uniek aan de Butcher’s gin is dat hij niet alleen op basis van de aromatenmengeling maar ook op basis van gedroogd vlees (Secreto 07), wordt gemaakt.

Het product werd gelanceerd op de Horeca expo te Gent. Butcher’s Gin is naar verluidt een kruidige gin met een eigenzinnig karakter. Voor de perfect serve degusteer je hem in combinatie met citroenzeste, pink pepper tonic van Schweppes en afgewerkt met een snuifje zwarte peper en verse basilicum. (DB)

Te koop via slagerij De Laet & Van Haver in Hove, aan €59 per fles (0,75cl).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content