Antwerps sterrenrestaurant Dôme sluit de deuren

© /

Het gastronomische restaurant van sterrenchef Julien Burlat, gelegen in de Antwerpse wijk Zurenborg, sluit eind dit jaar definitief de deuren.

In 2002 openden Julien en Sophie Burlat hun restaurant Dôme in de Antwerpse Grote Hondstraat. Drie jaar later werden de chef en zijn team al beloond met een eerste Michelinster. Ze wisten die onderscheiding ook al die tijd vast te behouden.

In zijn zaak presenteert Julien al veertien jaar een persoonlijke versie van de keuken van de waarheid, met eerbied voor seizoensgebonden eersteklasproducten. In het najaar komt er echter een einde aan het succesverhaal. Op 23 december, vlak vóór Kerstmis, staat hij een allerlaatste keer achter zijn fornuis. Daags nadien sluit het restaurant definitief de deuren. De sterrenchef stopt dus op zijn hoogtepunt.

‘Dôme is een droom, een restaurant waar we nog elke dag in de hoogste versnelling werken omringd door een fantastisch team en met veel trouwe klanten. Het vraagt moed om dit los te laten’, zegt hij in een communiqué. ‘De veeleisendheid is groot om een gastronomisch restaurant in België goed draaiende te houden, maar we zijn daar altijd zeer goed in geslaagd en we willen nu met een positieve noot afsluiten.’

Julien en Sophie, die intussen ook de schaal- en schelpdierenbistro Dôme sur Mer en de bakkerij slash kruidenier Domestic openden in de Scheldestad, blijven actief in de sector. Ze gaan zich op nieuwe projecten storten met de bagage en de kennis die ze hebben opgebouwd, maar gooien het ietwat over een andere boeg. ‘Zoals de gastronomie is veranderd, zijn ook wij veranderd’, zegt Sophie. Er komt al zeker een tweede vestiging van Domestic, in het centrum van Antwerpen. ‘Binnenkort gaan de deuren open.’

Na ‘De Karmeliet’ van Geert Van Hecke (in Brugge) en ‘In De Wulf’ van Kobe Desramaults (Dranouter) is Dôme al het derde sterrenrestaurant dat dit najaar de deuren sluit. (DB)

Dôme

Grote Hondstraat 2, 2018 Antwerpen. Tel.: 03 239 90 03

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content