Antwerpen krijgt nieuwe hotspot (met bar en restaurant)

In het historisch pand waar al jaren de De Shop is ondergebracht, op het ’t Eilandje, opent in het najaar een Italiaanse bar annex restaurant annex club annex evenementenhall.

’t Eiland, de Antwerpse wijk die sinds enkele jaren een grondige facelift ondergaat, is vanaf 15 oktober een topadres rijker. Het historische pand waar nu de Shop staat – op de hoek van de Rijnkaai en de Braziliëstraat – krijgt na 20 jaar leegstand een nieuwe invulling. Hier opent over enkele maanden een fonkelnieuwe Italiaanse bar & restaurant, een evenementenlocatie en een nachtclub. Drijvende kracht achter dit project is het horecateam Shrimp Tempura Group dat met Danieli il Divino, De Kroon, Umami en Strantwerpen al enkele gereputeerde zaken in de Scheldestad uitbaat.

Het beschermde pand is volop in restaurantiefase maar zal tegen de vooropgestelde openingsdatum tot in de puntjes verzorgd zijn. Het gastronomische gedeelte van het gebouw zal onderdak bieden aan Cielo, een hippe apero-bar (en zonneterras) met zicht op de Schelde. Op het menu: Italiaanse anti-pasti, fingerfood, wijnen en andere dranken.

Wie wil dineren, kan met de glazen lift naar het Italiaanse Cielo 101-restaurant op de eerste verdieping. ‘Moderniteit en de sixties ontmoeten elkaar in het interieur’, klinkt het in een persbericht. ‘Het wordt een toprestaurant met Italiaanse verfijnde en pure keuken.’ Ook hier schuif je aan tafel terwijl je geniet van het uitzicht op de oude haven en de Bocht van de Schelde.

Bar en restaurant zullen elke dag open zijn. Voor de clubbers komt er ondergronds een ruime discotheekruimte. De evenementenhall – op de locatie waar vroeger scheepsherstellers samentroepten – zal zo’n 1270m² in beslag nemen. Ook hier werden authentieke elementen gerespecteerd: zowel de roepmuren als de oude roze en groene tegeltjes blijven bewaard. (DB)

Opening: woensdag 15 oktober 2014, Rijnkaai 13, 2000 Antwerpen (naast het Red Star Line Museum).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content