Aantal sterrenrestaurants in Nederland stijgt

De nieuwste Michelingids in Nederland beloont zeven restaurants met een eerste ster. Een restaurant kreeg een tweede ster. Dat brengt het aantal op 107 Nederlandse restaurants met één of meerdere sterren, een record.

Het culinaire niveau in Nederland is stabiel. Geen enkel restaurant met een of meer Michelinsterren verliest een ster. Zeven restaurants zijn beloond met een eerste Michelinster. Het aantal driesterrenrestaurants blijft gelijk. De Librije in Zwolle en De Leest in Vaassen behoren nog steeds tot de top.

In totaal telt Nederland nu 107 restaurants met de felbegeerde ‘étoile’ van Michelin, een record, zo is maandag bekendgemaakt tijdens het jaarlijkse sterrengala van Michelin in Amsterdam.

De zeven restaurants die bekroond zijn met één ster zijn restaurant De Heeren van Harinxma in Beetsterzwaag, Het Roode Koper in Ermelo, De Swarte Ruijter in Holten, Zarzo in Eindhoven, Joelia in Rotterdam, Aan de Zweth in Schipluiden en Strandlodge Winterswijk.

De eerste drie zijn restaurants in een hotel. De Kromme Dissel in Heelsum heeft een record gebroken. Het is het enige Nederlandse restaurant dat 45 jaar lang onafgebroken een ster bezit.

De verdeling van de 107 sterrenzaken is: twee driesterrenrestaurants, twintig tweesterrenrestaurants en 85 eensterrenrestaurants.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content