Picniq

Gloednieuw adresje met authentiek Koreaans eten, dat veel meer omvat dan je wellicht vermoed. Ooit al eens Koreaanse pannenkoeken geprobeerd?

Sint-Jorispoort 12

Green garage

Goeie koffie en thee met respect voor mens en natuur, en dat in een fijn groen kader.

Cadixstraat 7

Local Store

Frisse broodjes, verzorgde salades en hartige taarten in het kloppend hart van Antwerpen. Ook het uitgebreide ontbijt is een absolute aanrader (wanneer de terrassen terug opengaan).

Everdijstraat 20

Cafematic

Ontbijt, brunch, lunch, koffie en taart: er zijn maar weinig redenen om niet te stoppen in Cafematic als je er al shoppend voorbij wandelt.

Vleminckveld 2-4

Gelato Milanese

Echt en heerlijk Italiaans ijs. Wie weet wat goed is, bestelt een affogato on the go.

Vleminckveld 6

Croquettenbar Smaeck

Kroketten met culinair verantwoorde vullingen uit het vuistje: niet mis! Behalve kroketjes vind je er ook andere tapas. Aanrader: je borrelplateau meenemen naar de kant van de Schelde en hem daar verorberen met zicht op de voorbijvarende boten.

Lange Koepoortstraat 32

Gelato Guiliano

Gloednieuw ijssalon op het Antwerpse Zuid, waar je zowel klassieke topbereidingen vindt als meer experimentele zoetigheid zoals de crispy GG brioche. 'Toast een brioche voor 50 seconden, leg er een bolletje ijs tussen, werk af met onze signature toppings en je krijgt een grensverleggend, verrukkelijk dessert.' De barista verzorgt met plezier een espresso of ander lekkers.

Karel Rogierstraat 1

Frites Atelier

Niet bang van wat stevige kost tijdens je shopping trip? Stop dan bij het frietkraam van topkok Sergio Herman, voor frietjes met een culinaire twist.

Korte Gasthuisstraat 32

Walvis

Take-away koffie, verrassend ontbijt of smakelijke lunch. Op de menukaart prijkt het gerecht eggs benedict. Meer woorden moeten we daar niet aan vuilmaken.

Walvisstraat 1

Native

Of je er je dag nu begint met een ontbijt of hem onderbreekt met een lunch: als je van groenten en interessante smaakcombinaties houdt, bent je bij Native aan het goede adres. Het biologische restaurantje ligt niet ver van het shoppingwalhalla, maar dat zou je haast niet weten als je het rustige straatje ziet waarin het is gelegen. Soepen, broodjes, ingenieuze salades... je vindt het hier.

Muntstraat 8

Gloednieuw adresje met authentiek Koreaans eten, dat veel meer omvat dan je wellicht vermoed. Ooit al eens Koreaanse pannenkoeken geprobeerd? Sint-Jorispoort 12Goeie koffie en thee met respect voor mens en natuur, en dat in een fijn groen kader. Cadixstraat 7Frisse broodjes, verzorgde salades en hartige taarten in het kloppend hart van Antwerpen. Ook het uitgebreide ontbijt is een absolute aanrader (wanneer de terrassen terug opengaan). Everdijstraat 20Ontbijt, brunch, lunch, koffie en taart: er zijn maar weinig redenen om niet te stoppen in Cafematic als je er al shoppend voorbij wandelt.Vleminckveld 2-4Echt en heerlijk Italiaans ijs. Wie weet wat goed is, bestelt een affogato on the go. Vleminckveld 6Kroketten met culinair verantwoorde vullingen uit het vuistje: niet mis! Behalve kroketjes vind je er ook andere tapas. Aanrader: je borrelplateau meenemen naar de kant van de Schelde en hem daar verorberen met zicht op de voorbijvarende boten. Lange Koepoortstraat 32Gloednieuw ijssalon op het Antwerpse Zuid, waar je zowel klassieke topbereidingen vindt als meer experimentele zoetigheid zoals de crispy GG brioche. 'Toast een brioche voor 50 seconden, leg er een bolletje ijs tussen, werk af met onze signature toppings en je krijgt een grensverleggend, verrukkelijk dessert.' De barista verzorgt met plezier een espresso of ander lekkers. Karel Rogierstraat 1Niet bang van wat stevige kost tijdens je shopping trip? Stop dan bij het frietkraam van topkok Sergio Herman, voor frietjes met een culinaire twist. Korte Gasthuisstraat 32Take-away koffie, verrassend ontbijt of smakelijke lunch. Op de menukaart prijkt het gerecht eggs benedict. Meer woorden moeten we daar niet aan vuilmaken. Walvisstraat 1Of je er je dag nu begint met een ontbijt of hem onderbreekt met een lunch: als je van groenten en interessante smaakcombinaties houdt, bent je bij Native aan het goede adres. Het biologische restaurantje ligt niet ver van het shoppingwalhalla, maar dat zou je haast niet weten als je het rustige straatje ziet waarin het is gelegen. Soepen, broodjes, ingenieuze salades... je vindt het hier. Muntstraat 8