Blogger haalt 5 fitnessmythes onderuit

© -

Sophie Kay, een personal trainer en fitness blogger, is een expert in work-outs en gezonde maaltijden. Toch heeft ze geen sixpack, zweet ze zich te pletter tijdens trainingen en haalt ze geen records in hardlopen. ‘Niemand ziet er perfect uit tijdens het sporten,’ klinkt het.

Wie personal trainers volgt op Instagram of via andere kanalen, krijgt vaak te maken met foto’s van onhaalbare doelen en leuzen die onze tenen doen krullen. Yes we can, maar niet alles is mogelijk en dat is geen ramp. Dit soort fitspiration, of fitspo, posts kunnen voor sommige mensen demotiverend in plaats van inspirerend werken.

Sophie Kay deelde via haar blog vijf mythes over de fintessindustrie, die ze vervolgens onderuit haalt.

Selfies tonen de waarheid

De foto van Sophie toont aan hoe je door middel van goed zittend ondergoed, zacht licht en de juiste houding de meest flatterende foto van jezelf kan maken. De rechtse foto werd slechts drie minuten na de linkse gemaakt, maar toch lijkt de blogger slanker en gespierder op foto nummer twee. Wie dus depressief wordt van het zien van strakke lijven zonder imperfecties, moet in het achterhoofd houden dat ook fitnessguru’s enkel de mooiste plaatjes van zichzelf delen en als de beste weten hoe ze hun spieren in de kijker moeten zetten. ‘Voor en na’ foto’s geven daarom ook vaak een vertekend beeld van de werkelijkheid.

Om gezond en fit te zijn, moet je een sixpack hebben

Niet iedereen heeft de genetische aanleg om een gespierde torso te kweken. Bovendien moet je vetpercentage erg laag liggen om een sixpack tevoorschijn te toveren. Ook Sophie heeft geen sixpack en trekt zich er niks van aan.

Personal trainers en fitness bloggers leven als heiligen

Ook fitnessfreaks genieten af en toe van een cocktail of een pizza. Je hele leven zonder zonde leven, is vrijwel onmogelijk en allesbehalve leuk. ‘Geef toe aan je verlangens van tijd tot tijd en leer je lichaam kennen. Het draait allemaal om een gebalanceerde levensstijl.’

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Sporten is makkelijk

Ook Sophie heeft last van vermoeide benen, zweet dat over haar gezicht stroomt, sportbh’s die in je lichaam gebrand staan door de zon, vettig haar na een work-out en bleinen op haar voeten. Voor je ‘no pain, no gain’ begint te scanderen, moet je ook nadenken over wat jouw persoonlijke doel is. Als je wil sporten om je hoofd leeg te maken en zen te worden, is dat even goed of zelfs gezonder dan sporten om af te vallen. Natuurlijk eindigt Sophie haar raad hier met een inspirerende leuze: ‘Alle inspanningen zijn het waard. Je voelt je levendig, trots en de baas van de wereld.’

Wie fitnessinstructeur wil worden, moet heel hard kunnen rennen

Het gaat niet om de snelste en de beste te zijn. Geniet gewoon van sport en cijfer jezelf niet weg omdat je iets op jouw tempo doet. ‘Als je loopt, ben je een loper; als je gewichten heft, ben je een gewichtenheffer; als je spint, ben je een spinner. Het maakt niet uit hoe snel je dit doet of hoe zwaar je training is. gewoon proberen is de boodschap. Je zal zien dat je jezelf zal verbazen.’

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

(LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content