Tegenwoordig bestaan er zoveel huidverszorgingsproducten dat het moeilijk is om het verschil te kennen tussen al die soorten crèmes, en wat betekenen die afkortingen juist? Dat schrijft Fashionista.
Gekleurde dagcrèmes en gewone foundations waren al een tijdje op de markt maar nu zijn daar BB- en CC-crèmes bijgekomen en binnenkort wordt er ook nog eens een DD-crème gelanceerd. Wat doen al deze crèmes voor je huid en hoe kan je ze onderscheiden. We zetten ze even voor jou op een rijtje.

De BB-crème: De BB- (Blemish Balm) crème is uitgevonden door een Duitse dermatoloog in de jaren zestig en werd daarna een grote hit in Azië. De crème is een soort 'alles-in één' crème en vervangt daardoor moisturizer, foundation, zonnecrème, dagcrème en ze bevat een aantal antioxidanten. Zo moet je niet meer verschillende lagen crèmes smeren en kan je alles in één keer aanbrengen, perfect voor de drukbezette vrouw. BB-crèmes zijn lichter dan foundation maar zwaarder dan getinte dagcrèmes. Het enige gevaar is dat je de crème overal moet aanbrengen als je je gezicht wil beschermen tegen de zon, dus niet enkel op bepaalde plaatsen.

De CC-crème : CC staat voor 'color correcting' en is vooral bedoeld voor vrouwen met een gevoelige huid, die last hebben van rode plekken of een vale kleur. De crème is lichter van textuur en dekt iets minder dan een BB-crème. Het verschil tussen beide crèmes is vrij klein maar de CC-crème bevat nog meer anti-aging serums en corrigeert je huidskleur. De CC-crème bestaat in twee verschillende kleuren: een groene tegen rode vlekken en een perzikkleurige tegen vermoeide huid. Ideaal voor vrouwen die een gevoelige huid hebben en niet houden van te veel foundation.

De DD-crème: Het Amerikaanse beautymerk Julep lanceert nu ook een DD-crème eind juni, DD is kort voor 'Dynamic Do All'. Ze beschrijven de crème als een BB-crème die nog verder gaat, dus naast de basis ingrediënten van een BB-crème zitten er nog extra huidverzorgende serums in zoals bij een CC-crème. De crème dekt meer dan een BB-crème en heeft meer ingrediënten dan een CC-crème. De DD-crème van Julep heeft een SPF van 25, bevat twee anti-verouderingsserums, olijfolie- en hibiscusextract om de huid te hydrateren en is licht van textuur. Voor dames die niet kunnen kiezen tussen een BB- en een CC-crème. (AV)

Tegenwoordig bestaan er zoveel huidverszorgingsproducten dat het moeilijk is om het verschil te kennen tussen al die soorten crèmes, en wat betekenen die afkortingen juist? Dat schrijft Fashionista. Gekleurde dagcrèmes en gewone foundations waren al een tijdje op de markt maar nu zijn daar BB- en CC-crèmes bijgekomen en binnenkort wordt er ook nog eens een DD-crème gelanceerd. Wat doen al deze crèmes voor je huid en hoe kan je ze onderscheiden. We zetten ze even voor jou op een rijtje. De BB-crème: De BB- (Blemish Balm) crème is uitgevonden door een Duitse dermatoloog in de jaren zestig en werd daarna een grote hit in Azië. De crème is een soort 'alles-in één' crème en vervangt daardoor moisturizer, foundation, zonnecrème, dagcrème en ze bevat een aantal antioxidanten. Zo moet je niet meer verschillende lagen crèmes smeren en kan je alles in één keer aanbrengen, perfect voor de drukbezette vrouw. BB-crèmes zijn lichter dan foundation maar zwaarder dan getinte dagcrèmes. Het enige gevaar is dat je de crème overal moet aanbrengen als je je gezicht wil beschermen tegen de zon, dus niet enkel op bepaalde plaatsen. De CC-crème : CC staat voor 'color correcting' en is vooral bedoeld voor vrouwen met een gevoelige huid, die last hebben van rode plekken of een vale kleur. De crème is lichter van textuur en dekt iets minder dan een BB-crème. Het verschil tussen beide crèmes is vrij klein maar de CC-crème bevat nog meer anti-aging serums en corrigeert je huidskleur. De CC-crème bestaat in twee verschillende kleuren: een groene tegen rode vlekken en een perzikkleurige tegen vermoeide huid. Ideaal voor vrouwen die een gevoelige huid hebben en niet houden van te veel foundation. De DD-crème: Het Amerikaanse beautymerk Julep lanceert nu ook een DD-crème eind juni, DD is kort voor 'Dynamic Do All'. Ze beschrijven de crème als een BB-crème die nog verder gaat, dus naast de basis ingrediënten van een BB-crème zitten er nog extra huidverzorgende serums in zoals bij een CC-crème. De crème dekt meer dan een BB-crème en heeft meer ingrediënten dan een CC-crème. De DD-crème van Julep heeft een SPF van 25, bevat twee anti-verouderingsserums, olijfolie- en hibiscusextract om de huid te hydrateren en is licht van textuur. Voor dames die niet kunnen kiezen tussen een BB- en een CC-crème. (AV)