Vijf redenen om je haar niet (elke dag) te wassen

© thinkstock

Natuurlijk loopt iedereen graag rond met fris, fruitig en dauwversgewassen haar, maar iedere dag in de weer zijn met shampoo is daarvoor niet de beste optie. Hieronder vijf redenen waarom je niet iedere dag je haar zou moeten wassen.
1. Te vaak je haar wassen kan de hoofdhuid irriteren, omdat je teveel van de beschermende vetlaag (sebum) van de hoofdhuid verwijderd. Bovendien zal je lichaam meer sebum gaan produceren om het verlies goed te maken, wat resulteert in nòg vettiger haar. Als je ervoor kiest om je haar dagelijks te wassen zorg er dan voor dat je een pH gebalanceerde shampoo gebruikt en dat je je haar eenmaal wast.

2. Ooit al gemerkt dat je haar de dag nà het wassen veel makkelijker is om creatieve kapsels mee te creëren? Inventieve opsteekkapsels, krullen of een artistiek knotje lukken nu eenmaal beter wanneer je haar niet net-gewassen is en bovendien blijft het zo ook langer zitten. Wie toch helemaal gék wordt van het idee kan altijd droogshampoo met een aangename geur of babypoeder op de lengtes sprenkelen.

3.Tegenwoordig heeft bijna iedereen verf in het haar, zij het meshen om de natuurlijke kleur te ondersteunen of warmer te maken, zij het een volledig andere tint. Haar dat te vaak gewassen wordt zal niet alleen de kleur maar ook de glans die erbij hoort sneller verliezen. Wanneer je werkelijk iedere dag je haar wast kan zelfs een kleurenshampoo geen wonderen werken.

4. Een van de beste redenen om je haar niet te vaak te wassen is om het grote aantal chemicaliën te vermijden die nogal veelvuldig in shampoos voorkomen.

5. Wanneer je je haar iedere dag was ben je bovendien ook belastend voor het milieu. Denk maar aan al het water dat je uitspaart (zo’n 20 liter per minuut), alle zeepresten die niet gefilterd moeten worden in waterzuiveringssystemen en alle elektriciteit die je niet moet gebruiken omdat je haar al droog ìs.

Uiteraard willen we de wereld mooi en schoon houden en willen we dus niet dat u rondloopt met vies en vettig haar, maar eens om de twee à drie dagen je haar wassen zou ruimschoots moeten volstaan. Wie goed kan rekenen weet dat je dat 3 dagen versgewassen haar geeft, 3 dagen ‘day after’ haar waar je mee kan experimenteren en 1 dag gruizig haar dat het perfecte excuus is om een dagje mee op de zetel te hangen, niet buiten te komen en het sebumgehalte van je hoofdhuid gezond te houden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content