We hadden al slangengif en vogelpoep als behandeling tegen rimpels. Nu komt er nog een bizar ingrediÃ"nt bij: spermine, een krachtig anti-oxidant, dat -zoals de naam al doet vermoeden- in grote hoeveelheid aanwezig is in spermacellen.

Het Noorse bedrijf Bioforskning, dat spermine heeft gecommercialiseerd, benadrukt echter dat spermines in alle lichaamscellen zitten en dus niet uitsluitend afkomstig zijn van de mannelijke voortplantingscellen. Bovendien heeft het de spermines artificieel nagemaakt in het laboratorium. Niets hoeft u dus tegen te houden een en ander uit te proberen. Voor 50 euro hebt u een tube.

Ann Heylens.

We hadden al slangengif en vogelpoep als behandeling tegen rimpels. Nu komt er nog een bizar ingrediÃ"nt bij: spermine, een krachtig anti-oxidant, dat -zoals de naam al doet vermoeden- in grote hoeveelheid aanwezig is in spermacellen.Het Noorse bedrijf Bioforskning, dat spermine heeft gecommercialiseerd, benadrukt echter dat spermines in alle lichaamscellen zitten en dus niet uitsluitend afkomstig zijn van de mannelijke voortplantingscellen. Bovendien heeft het de spermines artificieel nagemaakt in het laboratorium. Niets hoeft u dus tegen te houden een en ander uit te proberen. Voor 50 euro hebt u een tube. Ann Heylens.