Quest for Beauty: fotografe reist de wereld rond om vrouwelijke schoonheid vast te leggen

© Sara Melotti

Drie jaar geleden besliste fotografe Sara Melotti dat de shoots met conventionele modellen een erg eenzijdig beeld van schoonheid toonden. Ze trok erop uit om schoonheid in al haar vormen, kleuren en maten op de gevoelige plaat vast te leggen.

Sara Melotti is een Italiaanse fotografe die gevestigd is in New York. Tijdens het fotograferen van modellen, besefte ze dat het Westerse beeld van schoonheid slechts een kant van het spectrum belicht. ‘Ik realiseerde me dat het werk dat ik produceerde bijdroeg aan een zeer onrealistisch schoonheidsideaal – moordend voor ons zelfvertrouwen – waar mijn vriendinnen en talloze andere vrouwen onder leden’, vertelt ze aan Refinery29.

Om schoonheid in een ander licht te plaatsen, trok ze op wereldreis met haar camera in de aanslag. Daaruit vloeide de reeks ‘Quest for Beauty‘, een fotoreportage die de betekenis van schoonheid wil herdefiniëren. De fotografe spreekt verschillende vrouwen aan, van moeders en dochters, zussen, studentes, vriendinnen, jong, oud, vrouwen die ze nog nooit eerder heeft gesproken tot kennissen. Als de taalbarrière geen probleem was, interviewde ze de vrouwen ook over hun visie op schoonheid.

Aan iedere vrouw probeerde ze te vragen wat een vrouw mooi maakt. ‘Ik kreeg erg verrassende antwoorden. Bijna niemand gaf een repliek die te maken had met uiterlijke kenmerken, maar iedereen verwees naar mooie eigenschappen zoals zelfvertrouwen, vriendelijkheid, compassie, empathie, liefde en vrolijkheid.

De queeste naar schoonheid gaat nog even door. Sara wil minstens twintig landen bezocht hebben vooraleer ze haar project afsluit. (LP)

(LP)

www.questforbeauty.co

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content