Parfum in een tasje

Chloé introduceert in het voorjaar de ‘Lisy purse spray’.

Chloé introduceert in het voorjaar de ‘Lisy purse spray’: een parfum in een roze, lederen etui. “Klein, handig en makkelijk voor onderweg. Een on-the-road accessoire”, luidt het bij het modehuis. Hannah MacGibbon, Chloé’s creatief directeur, liet zich voor het tasje inspireren door een art deco doosje dat ze in Londen op de kop tikte.

Parfumeurs Michel Almairac en Amandine Marie bewerkten het originele, bloemige Chloé-parfum subtiel om voor Lisy een rijker facet van de rozengeur te verkrijgen. Verder zitten er ook pikante roze peperkorrels, romig sandelhout en tonka-bonen in de compositie.

Op dit moment heeft Chloé drie gezichten: model Anja Rubik en de actrices Clémence Poésy en ChloÔSevigny. Zij moeten de grote verscheidenheid aan Chloé- vrouwen vertegenwoordigen en staan ook model voor Chloé Lisy.

De lederen etui, die in gelimiteerde oplage gemaakt wordt, is het begin van een nieuwe traditie bij het modehuis. Vanaf dit voorjaar zal Lisy elk jaar in een nieuwe creatie te krijgen zijn. Of hoe de ‘de vinger op de knip houden’ in de lente misschien een andere betekenis krijgt…

Ann Heylens.

Parfum 15 ml Purse Spray & lederen etui – € 115, Parfum 15 ml Purse Spray – € 75. Verkrijgbaar vanaf februari 2009

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content