Toen de 'Orange is the New Black'-ster benaderd werd door Allure om naakt te poseren, wees ze het aanbod af. Na lang nadenken besloot ze toch uit de kleren te gaan.

'Ik ben een zwarte, transgendervrouw. Ik denk dat dit een erg krachtig signaal kan zijn voor de groeperingen die ik vertegenwoordig. Zwarte vrouwen worden niet vaak verteld dat ze mooi zijn, tenzij ze passen binnen bepaalde standaarden. Transvrouwen krijgen dit al helemaal nooit te horen. Een zwarte transgendervrouw in een naaktshoot zien poseren, kan inspirerend zijn voor anderen. Er is schoonheid in de dingen waarvan we denken dat ze imperfect zijn. dat klinkt misschien cliché, maar het is waar.'

Cox, die goed in haar vel zit, wilde ook graag naaktfoto's van zichzelf. 'Ik wilde mezelf gelukkig maken en als andere mensen het ook leuk vinden, dan is dat fantastisch. Als ze het niet leuk vinden, ben ik nog steeds gelukkig,' aldus een positieve Laverne Cox.

(LP)

Toen de 'Orange is the New Black'-ster benaderd werd door Allure om naakt te poseren, wees ze het aanbod af. Na lang nadenken besloot ze toch uit de kleren te gaan. 'Ik ben een zwarte, transgendervrouw. Ik denk dat dit een erg krachtig signaal kan zijn voor de groeperingen die ik vertegenwoordig. Zwarte vrouwen worden niet vaak verteld dat ze mooi zijn, tenzij ze passen binnen bepaalde standaarden. Transvrouwen krijgen dit al helemaal nooit te horen. Een zwarte transgendervrouw in een naaktshoot zien poseren, kan inspirerend zijn voor anderen. Er is schoonheid in de dingen waarvan we denken dat ze imperfect zijn. dat klinkt misschien cliché, maar het is waar.' Cox, die goed in haar vel zit, wilde ook graag naaktfoto's van zichzelf. 'Ik wilde mezelf gelukkig maken en als andere mensen het ook leuk vinden, dan is dat fantastisch. Als ze het niet leuk vinden, ben ik nog steeds gelukkig,' aldus een positieve Laverne Cox. (LP)