Nog een fashionable kerstcadeau-ideetje: het gouden muiltje met parfum van Anna Dello Russo. Het geurtje van de hoofdredactrice van de Japanse Vogue is exclusief te koop op mode-en designsite yoox.com.

Dello Russo refereert met het muiltje naar Assepoester, die ze als symbool ziet voor haar eigen carrière. "Twintig jaar lang zag niemand mij staan. Ik werkte als Assepoester onderaan de ladder. En uiteindelijk werd ik uitgenodigd op het bal", aldus Dello Russo die roem verwierf in de blogosfeer toen ze al 47 was en daarna de commerciële aanbiedingen zag toestromen, aan Woman's Wear Daily.

"Ik wilde dat het flesje in een enveloppe-tas zou passen en eruit zou zien als een kerstgeschenkje", aldus Dello Russo. Met een lus aan de hak kan het muiltje in de kerstboom worden gehangen. Het ontwerp is van de hand van Marco Braga en Giuliano Federico van het agentschap Modecracy.

Parfumeur Adlen Moumene uit Firmenich creëerde de geur, die kan omschreven worden als vanillecrème met amandel, geïnspireerd door Dello Russo's kindertijd in Puglia en haar herinneringen aan haar grootmoeders keuken.

Dello Russo was achttien jaar lang moderedactrice bij Vogue Italia en redacteur bij L'Uomo Vogue. In 2006 verliet ze Italië voor Japan. Eerder dit jaar lanceerde ze een blog, goed voor zo'n 200.000 kliks per maand. Dello Russo geeft toe dat nieuwe communicatievormen haar intrigeren. "Het web heeft de moderegels veranderd. Er bestaat nu een andere wereld online", zegt ze.

Haar liefde voor het net blijkt uit het feit dat ze aanbiedingen van grote department stores als Selfridges en Colette afsloeg en besloot haar parfum enkel via Yoox.com te verkopen. "Ik ben online geboren en wil online blijven. Yoox geloofde meteen in mij", zo zegt ze.

Ann Heylens.

De pocket-size 10 ml kost 25 dollar (19 euro).
Te koop via Yoox.com

Nog een fashionable kerstcadeau-ideetje: het gouden muiltje met parfum van Anna Dello Russo. Het geurtje van de hoofdredactrice van de Japanse Vogue is exclusief te koop op mode-en designsite yoox.com. Dello Russo refereert met het muiltje naar Assepoester, die ze als symbool ziet voor haar eigen carrière. "Twintig jaar lang zag niemand mij staan. Ik werkte als Assepoester onderaan de ladder. En uiteindelijk werd ik uitgenodigd op het bal", aldus Dello Russo die roem verwierf in de blogosfeer toen ze al 47 was en daarna de commerciële aanbiedingen zag toestromen, aan Woman's Wear Daily. "Ik wilde dat het flesje in een enveloppe-tas zou passen en eruit zou zien als een kerstgeschenkje", aldus Dello Russo. Met een lus aan de hak kan het muiltje in de kerstboom worden gehangen. Het ontwerp is van de hand van Marco Braga en Giuliano Federico van het agentschap Modecracy. Parfumeur Adlen Moumene uit Firmenich creëerde de geur, die kan omschreven worden als vanillecrème met amandel, geïnspireerd door Dello Russo's kindertijd in Puglia en haar herinneringen aan haar grootmoeders keuken. Dello Russo was achttien jaar lang moderedactrice bij Vogue Italia en redacteur bij L'Uomo Vogue. In 2006 verliet ze Italië voor Japan. Eerder dit jaar lanceerde ze een blog, goed voor zo'n 200.000 kliks per maand. Dello Russo geeft toe dat nieuwe communicatievormen haar intrigeren. "Het web heeft de moderegels veranderd. Er bestaat nu een andere wereld online", zegt ze. Haar liefde voor het net blijkt uit het feit dat ze aanbiedingen van grote department stores als Selfridges en Colette afsloeg en besloot haar parfum enkel via Yoox.com te verkopen. "Ik ben online geboren en wil online blijven. Yoox geloofde meteen in mij", zo zegt ze. Ann Heylens.De pocket-size 10 ml kost 25 dollar (19 euro). Te koop via Yoox.com