Getest: Collistar Reshaping Mud Scrub

© Collistar

Smeren, masseren en hydrateren. Ik testte de 3 Minute Reshaping Mud Scrub van Collistar en hoopte op een stevige bips en strakke buik. Ontdek hier of ik de heilige graal heb gevonden.

De Knack Weekend webredactrices testten enkele nieuwe anti-cellulitisproducten. Lees hier welke crèmes ze nog meer onder de loep namen.

De belofte:

Deze doeltreffende behandeling helpt specifieke probleemzones te remodelleren en gladder te maken

De formule:

Een geconcentreerde mix van plantenextracten, zeealgen, zeezout, essentiële oliën en klei gemengd met uiterst nuttig thermaal bronwater uit Salsomaggiore. Het effect wordt versterkt door het hoge osmotische uitwisselingsvermogen typerend voor modder, dat de vochtafvoerende werking bevordert en de functies van de actieve ingrediënten in het product intensiveert.

Het gebruik:

De scrub dient -net zoals iedere andere scrub trouwens!- aangebracht te worden op een droge huid. Je masseert het product met cirkelvormige bewegingen in de huid van je probleemzones en laat het vervolgens een drietal minuten inwerken. Daarna stap je onder de douche, spoel je jezelf af met warm water en klaar is Katrin

Mijn ervaring:

Na het lezen van de bijsluiter was ik wel te vinden voor deze methode: ik gruwel namelijk van de wisseldouches die geadviseerd worden voor het bestrijden van sinaasappelhuid, en zo te horen vindt onze sputterende badkamerboiler het ook geen geweldige work-out. Toen ik deze scrub aanbracht viel me meteen de heerlijke geur op, een mix van essentiële oliën van sinaasappel, rozemarijn en witte tijm.

Het product deed snel zijn werking, getuige de tintelende sensatie die ik bijna meteen ervaarde, maar ik merkte wel dat drie minuten bijzonder lang kunnen duren wanneer je in je nakie staat te dralen om je te mogen afspoelen. Wat doe je in die periode? Je nagels knippen? Een paar squats doen? Bref: toen ik het goedje van mijn lijf mocht spoelen viel me wel meteen op hoe zacht mijn huid was.

Ik begreep ook dat ik het product fout benaderd had: dit is niet de snel-snelle oplossing waar ik op had gehoopt, maar ik kreeg er wel een heuse spa-behandeling voor in de plaats. De geur, de textuur en de aard va het product plus het feit dat het je verplicht te wachten en, nuja, met je lichaam bezig te zijn zorgden voor een klein zen-moment dat ik na de eerste keer veel beter ging benutten in de badkamer. Collistar adviseert de scrub zo’n twee tot drie keer per week aan te brengen, dus dit is mijn weekend go-to geworden.

Resultaat:

Na tien dagen en vier applicaties is mijn huid zachter en gladder, al werd mijn sinaasappelhuid niet echt aangepakt. Omdat het product zo aangenaam in gebruik én van prijs is zal het echter wel een permanente plek in mijn badkamer krijgen. (KS)

Adviesprijs: 29,95 EUR voor 250 ml

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content