Door Trui Moerkerke en Sofie Albrecht

Helemaal in het groen, net buiten Brussel in Terhulpen, ligt het congreshotel Dolce La Hulpe. Wanneer ik gehaast om toch maar op tijd te komen van de parking naar het gebouw stap, valt in zo'n rustige omgeving al een pak stress weg. In de moderne hotellobby met loungesfeer, wijzen ze mij de weg naar de Spa Cinq Mondes. Deze ruime spa ging vorig jaar open en Cinq Mondes is een internationaal gereputeerd kwaliteitslabel, met als lading dekkende ondertitel: schoonheidsrituelen van de wereld. In de spa spreekt het personeel vooral Frans, maar zowel aan de telefoon als bij de hartelijke ontvangst, word ik geholpen in het Nederlands. Wie er binnenstapt, komt in een haven van rust terecht. Ik heb een rugmassage geboekt en wil daarna naar de sauna en haman. In de luxueuze en kraaknette kleedkamer hangt in de locker een badjas klaar, slippers liggen er ook. Terwijl ik wacht op de masseuse, krijg ik in de heldere en witte designrelaxruimte met zicht op het Zoniënwoud een kop thee aangeboden. In de donkere en serene verzorgingsruimte klinkt zachtjes zenmuziek. De massage is oké, maar vrij routineus. Als een lijstje van bewegingen dat technisch afgehandeld wordt. Toch biedt deze massage mijn schouders, die op het eind van de week veel weg hebben van betonblokken, enige verlichting.

Na de massage ga ik terug naar de relaxruimte en dan is het tijd om het zwembad en de sauna te proberen. Daarvoor moet ik in badjas wel even door de hotelgang om een verdieping lager te gaan, en dat is jammer. Langs het ruime zwembad staan ligzetels en bij warm weer kunnen de ramen open, ze geven uit op een terras. Vanuit de grote sauna (badkleding verplicht) heb je zicht op het groen. Dat raam kon wel een poetsbeurt gebruiken en onder de saunabanken zie ik een dikke laag stof. De stoomcabine en de douches zijn in orde. Wanneer ik mij na het spabezoek in Dolce La Hulpe in de avondspits gooi, doorsta ik helemaal zen een monsterfile.

Kader: ***

Massage: **

Prijs-kwaliteitverhouding: **

Besluit: een prachtig adres op een boogscheut van Brussel. De Spa Cinq Mondes, gebaseerd op authentieke wellnessbehandelingen uit verschillende landen, is een concept dat zijn deugdelijkheid al bewezen heeft. De prijzen liggen wel hoog: een half uur rugmassage kost 45 euro (een uur: 90 euro). Voor toegang tot zwembad en sauna betaal je de doorsneeprijs van 20 euro. Voordeel bij Dolce La Hulpe is dat je tal van arrangementen kunt boeken, eventueel gecombineerd met een verblijf in het hotel.

Spa Cinq Mondes in Dolce La Hulpe, Brusselsesteenweg 135 in 1310 Terhulpen, www.dolcespa.be.

Door Trui Moerkerke en Sofie Albrecht Helemaal in het groen, net buiten Brussel in Terhulpen, ligt het congreshotel Dolce La Hulpe. Wanneer ik gehaast om toch maar op tijd te komen van de parking naar het gebouw stap, valt in zo'n rustige omgeving al een pak stress weg. In de moderne hotellobby met loungesfeer, wijzen ze mij de weg naar de Spa Cinq Mondes. Deze ruime spa ging vorig jaar open en Cinq Mondes is een internationaal gereputeerd kwaliteitslabel, met als lading dekkende ondertitel: schoonheidsrituelen van de wereld. In de spa spreekt het personeel vooral Frans, maar zowel aan de telefoon als bij de hartelijke ontvangst, word ik geholpen in het Nederlands. Wie er binnenstapt, komt in een haven van rust terecht. Ik heb een rugmassage geboekt en wil daarna naar de sauna en haman. In de luxueuze en kraaknette kleedkamer hangt in de locker een badjas klaar, slippers liggen er ook. Terwijl ik wacht op de masseuse, krijg ik in de heldere en witte designrelaxruimte met zicht op het Zoniënwoud een kop thee aangeboden. In de donkere en serene verzorgingsruimte klinkt zachtjes zenmuziek. De massage is oké, maar vrij routineus. Als een lijstje van bewegingen dat technisch afgehandeld wordt. Toch biedt deze massage mijn schouders, die op het eind van de week veel weg hebben van betonblokken, enige verlichting. Na de massage ga ik terug naar de relaxruimte en dan is het tijd om het zwembad en de sauna te proberen. Daarvoor moet ik in badjas wel even door de hotelgang om een verdieping lager te gaan, en dat is jammer. Langs het ruime zwembad staan ligzetels en bij warm weer kunnen de ramen open, ze geven uit op een terras. Vanuit de grote sauna (badkleding verplicht) heb je zicht op het groen. Dat raam kon wel een poetsbeurt gebruiken en onder de saunabanken zie ik een dikke laag stof. De stoomcabine en de douches zijn in orde. Wanneer ik mij na het spabezoek in Dolce La Hulpe in de avondspits gooi, doorsta ik helemaal zen een monsterfile. Kader: *** Massage: ** Prijs-kwaliteitverhouding: ** Besluit: een prachtig adres op een boogscheut van Brussel. De Spa Cinq Mondes, gebaseerd op authentieke wellnessbehandelingen uit verschillende landen, is een concept dat zijn deugdelijkheid al bewezen heeft. De prijzen liggen wel hoog: een half uur rugmassage kost 45 euro (een uur: 90 euro). Voor toegang tot zwembad en sauna betaal je de doorsneeprijs van 20 euro. Voordeel bij Dolce La Hulpe is dat je tal van arrangementen kunt boeken, eventueel gecombineerd met een verblijf in het hotel. Spa Cinq Mondes in Dolce La Hulpe, Brusselsesteenweg 135 in 1310 Terhulpen, www.dolcespa.be.