Angelika Taschen, uitgeefster van onder meer fotografie- en kunstboeken, heeft zich verdiept in yoga. Het resultaat van die passie is een omvangrijk werk geworden waarin ze de mooiste plekjes om de rustgevende sport uit te oefenen, voorstelt. Haar favoriete plaatsen laten iedereen dromen van het ideale landschap waar geest en lichaam elkaar in vrede en harmonie ontmoeten.

Taschen heeft vooral een voorkeur voor oosters geïnspireerde ashrams. In deze rustplaatsen verspreiden yogameesters hun kennis. Ook de verbazingwekkende plekken waar yoga met andere wereldse activiteiten worden gecombineerd liggen haar nauw aan het hart.

Het boek opent met de Indische stad Rishikesh, waar de wieg van de Yogasport staat. De foto's schetsen een prachtig, soms wat irreëel landschap. De tekst onthult dat deze stad de geliefkoosde plek is van menige Britse ster. Elk jaar tijdens de maand maart wagen ze hier hun sprong in de gelukzaligheid maar soms laten ze de spiritualiteit ook voor wat ze is. Zo vertrok Beatle Ringo Starr, nochtans een grote fan van de plek, er ooit vroeger dan gepland omdat zijn voorraad haring in tomatensaus op was, zo vertelt auteur Kristin Rübesamen.

Prachtige bestemmingen

Naast de anekdotes maken de prachtige Europese bestemmingen het boek de moeite waard. De foto's en tekst nodigen uit om de Toscaanse olijven of de kust van het bruisende eiland Ibiza te ontdekken. In Azië is de fantastische site Uttaranchal met zijn unieke uitzicht over het Himalayagebergte en de Indiase Gangerivier de moeite waard. Of een bezoek aan Mexico met het strand en het appelblauwzeegroene water van de archeologische site Tulum.

De elitaire aanpak van de uitgeefster, die plannen voor een vervolgboek smeedt, kan aanstoot geven bij de aanhangers van de authentieke en pure yoga. Bijvoorbeeld het stuk waarin de uitgeefster beslist om meditatie aan de immense schoonheid van de natuur te linken. Is dat al geen stap richting wijsheid?

Chantal Piret/Tiffany Philips

Great yoga retreats van Kristin Rübesamen, Taschen, 320 pagina's, uitgegeven in het Engels, Duits en Frans

Angelika Taschen, uitgeefster van onder meer fotografie- en kunstboeken, heeft zich verdiept in yoga. Het resultaat van die passie is een omvangrijk werk geworden waarin ze de mooiste plekjes om de rustgevende sport uit te oefenen, voorstelt. Haar favoriete plaatsen laten iedereen dromen van het ideale landschap waar geest en lichaam elkaar in vrede en harmonie ontmoeten.Taschen heeft vooral een voorkeur voor oosters geïnspireerde ashrams. In deze rustplaatsen verspreiden yogameesters hun kennis. Ook de verbazingwekkende plekken waar yoga met andere wereldse activiteiten worden gecombineerd liggen haar nauw aan het hart. Het boek opent met de Indische stad Rishikesh, waar de wieg van de Yogasport staat. De foto's schetsen een prachtig, soms wat irreëel landschap. De tekst onthult dat deze stad de geliefkoosde plek is van menige Britse ster. Elk jaar tijdens de maand maart wagen ze hier hun sprong in de gelukzaligheid maar soms laten ze de spiritualiteit ook voor wat ze is. Zo vertrok Beatle Ringo Starr, nochtans een grote fan van de plek, er ooit vroeger dan gepland omdat zijn voorraad haring in tomatensaus op was, zo vertelt auteur Kristin Rübesamen. Prachtige bestemmingenNaast de anekdotes maken de prachtige Europese bestemmingen het boek de moeite waard. De foto's en tekst nodigen uit om de Toscaanse olijven of de kust van het bruisende eiland Ibiza te ontdekken. In Azië is de fantastische site Uttaranchal met zijn unieke uitzicht over het Himalayagebergte en de Indiase Gangerivier de moeite waard. Of een bezoek aan Mexico met het strand en het appelblauwzeegroene water van de archeologische site Tulum. De elitaire aanpak van de uitgeefster, die plannen voor een vervolgboek smeedt, kan aanstoot geven bij de aanhangers van de authentieke en pure yoga. Bijvoorbeeld het stuk waarin de uitgeefster beslist om meditatie aan de immense schoonheid van de natuur te linken. Is dat al geen stap richting wijsheid? Chantal Piret/Tiffany PhilipsGreat yoga retreats van Kristin Rübesamen, Taschen, 320 pagina's, uitgegeven in het Engels, Duits en Frans