L'Oréal heeft weer een nieuw raspaard aan zijn stal beroemde ambassadrices toegevoegd: Jennifer Lopez vervoegt collega's als Beyonce, Claudia Schiffer en Frida Pinto.

Maar de meest opmerkelijke aanwinst is ongetwijfeld Aimee Mullins, het Amerikaanse model zonder benen dat furore maakte op de catwalk van onder andere Alexander McQueen.

Zij geeft de slogan "Because you're worth it" een heel nieuwe dimensie. "Het is belangrijk dat een groot bedrijf als L'Oréal beseft dat vrouwen veel meer zijn dan een mooi gezicht of perfect lichaam. Als kind wil je zoals de rest zijn, maar gaandeweg leerde ik mijn 'anders zijn' aanvaarden." Die klik maakte Aimee rond haar veertiende. "Ik had een fantastische jurk gekocht van mijn spaargeld. Ik trok hem aan om naar de kerk te gaan, maar mijn vader vond dat niet gepast: de jurk kwam tot op de knie, zodat je mijn prothesen duidelijk zag. Ik weigerde hem uit te trekken, had er genoeg van om me te verbergen." Make-up hielp haar om zich zelfverzekerd te voelen: "Het is maar een lipstick of mascara, maar het heeft een transformerende kracht. Voor mij toch. Het maakt je tot de vrouw die je wil zijn."

Aimee zal het gezicht worden van verschillende grote campagnes en de ambassadrice van L'Oréals sensibiliseringsprogramma "Worth it" dat zich tot meisjes en vrouwen richt.

Sofie Albrecht

L'Oréal heeft weer een nieuw raspaard aan zijn stal beroemde ambassadrices toegevoegd: Jennifer Lopez vervoegt collega's als Beyonce, Claudia Schiffer en Frida Pinto. Maar de meest opmerkelijke aanwinst is ongetwijfeld Aimee Mullins, het Amerikaanse model zonder benen dat furore maakte op de catwalk van onder andere Alexander McQueen. Zij geeft de slogan "Because you're worth it" een heel nieuwe dimensie. "Het is belangrijk dat een groot bedrijf als L'Oréal beseft dat vrouwen veel meer zijn dan een mooi gezicht of perfect lichaam. Als kind wil je zoals de rest zijn, maar gaandeweg leerde ik mijn 'anders zijn' aanvaarden." Die klik maakte Aimee rond haar veertiende. "Ik had een fantastische jurk gekocht van mijn spaargeld. Ik trok hem aan om naar de kerk te gaan, maar mijn vader vond dat niet gepast: de jurk kwam tot op de knie, zodat je mijn prothesen duidelijk zag. Ik weigerde hem uit te trekken, had er genoeg van om me te verbergen." Make-up hielp haar om zich zelfverzekerd te voelen: "Het is maar een lipstick of mascara, maar het heeft een transformerende kracht. Voor mij toch. Het maakt je tot de vrouw die je wil zijn." Aimee zal het gezicht worden van verschillende grote campagnes en de ambassadrice van L'Oréals sensibiliseringsprogramma "Worth it" dat zich tot meisjes en vrouwen richt. Sofie Albrecht