YSL weer onder de hamer

Een tweede veiling van bezittingen van de overleden Franse modeontwerper.

Er komt geen einde aan de verkoop van de goederen van de Franse collectioneurs Yves Saint Laurent en Pierre Bergé, want in november organiseert Christie’s in Parijs een tweede veilingronde.

Eerder dit voorjaar maakten we de veiling mee van de collectie YSL/Bergé. Een veiling die flink wat deining veroorzaakte in de kunstwereld, want zelfs in volle crisis werden er heel wat recordresultaten overtroffen. Het moet ook gezegd worden dat er erg fraaie stukken onder de hamer werden gebracht. Dit maal ligt de verwachting vanzelfsprekend lager, want de te veilen collectie is weliswaar omvangrijk, maar niet van zo’n uitzonderlijke kwaliteit als de voorgaande.

Op de veiling van 17, 18 en 19 november a.s. wordt kunst en decoratie geveild uit het kasteel Bénerville (Normandië), de buiten van de heren, alsook uit enkele van hun Parijse flats.

Het aanbod omvat toch 1200 loten met zowel kunst als antiek. Daarin ontdekken we onder meer enkele Oude Meesters, zoals fraaie 19de eeuwse tableaus van onder meer Edward Burne-Jones. Veel meubels en decoratieobjecten dienden in het kasteel de sfeer op te roepen van het boek A la recherche du temps perdu van Marcel Proust. Er zijn dus heel veel objecten en opschik uit de 19de eeuw. Maar hier en daar wordt er ook wat moderns geveild, zoals een werk van César en zelfs een oude Mercedes!

U kan bladeren door de catalogus via de site van het veilingshuis: www.christies.com

Piet Swimberghe

Veiling : 17 t/m 19.11, expositie in de week voordien.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content