Workshops maken ‘jongensdingen, meisjesdingen’ en andere complexe thema’s bespreekbaar op kindermaat

© Getty Images/iStockphoto

Hoe bespreek je complexe thema’s als gender of de (zak)geld met jonge kinderen? Door mee te doen aan de ontbijtworkshops ‘Mighty Mornings’ van Maison Slash bijvoorbeeld.

Welke ouder wil nu geen veerkrachtig kind dat met een stevige basis aan zijn of haal leven kan beginnen? Een kind dat de gevaren van het internet kent, maar ook de geneugten? Een kind dat zelfstandig stappen kan zetten in een complexe wereld vol taboes?

Maison Slash, het online magazine voor nuchtere ouders die hun kinderen graag zien maar zichzelf daarbij niet uit het oog verliezen, wil ook offline andere ouders helpen met deze vragen. Samen met de Brusselse bibliotheek Muntpunt organiseert de website nu namelijk een reeks nieuwe events: Mighty Mornings. Tijdens die (gratis) ontbijtworkshops worden straffe thema’s besproken op maat van kinderen van acht jaar en ouder. Je krijgt er stof genoeg mee om een gesprek op gang te helpen tussen nieuwsgierig kind en zoekende ouder.

De eerste twee edities van Mighty Mornings liggen al vast. Op zaterdag 18 maart zal het gaan over ‘Jongensdingen, meisjesdingen’. Want wie heeft ooit beslist dat jongens en meisjes zo verschillend zijn? En is dat écht zo? Op zaterdag 15 april komen zoekende ouders en nieuwsgierige kinderen dan weer te weten of (zak)geld gelukkig maakt, en hoe economie nu precies werkt. (EK)

Mighty Mornings

18 maart en 15 april

Munt 6, Brussel

Deelname is gratis, maar inschrijven is wel verplicht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content