Video: Hillary Clinton en Lena Dunham babbelen gezellig over feminisme

© LennyLetter

Hillary Clinton richt zich duidelijk op jonge vrouwen in dit deel van haar verkiezingscampagne. Na een interview aan Refinery29 over seksuele aanranding is het nu de beurt aan Lena Dunham en haar LennyLetter.

“Ik ben geen feministe maar…”. Als we een glas wijn kregen iedere keer we deze zin uitgesproken hoorden op café dan mochten ze ons een uur later dat café uitslepen bij onze ellebogen.

Mensen zijn blijkbaar nog steeds bang om het f-woord in de mond te nemen omdat ze denken aan alle foute connotaties die eraan vasthangen. Vaak zeggen vrouwen geen feminist te zijn, om dan vervolgens een uitspraak te doen als “maar ik geloof wel in gelijke rechten voor mannen en vrouwen” die het feminisme perfect belichaamt. Of ze beargumenteren het net met een uitspraak als “want ik ben geen mannenhaatster” die dan weer helemaal niets te maken heeft met feminisme. Zucht.

Daarom is het zo fantastisch dat heel veel voorbeeldfiguren zich de laatste tijd outen als feministe, zelfs vrouwen die voordien zeiden er geen te zijn “want dat woord klinkt zo agressief” (we kijken naar jou, Tay Swift!). Hillary Clinton heeft nooit onder stoelen of banken gestolen dat ze een feministe was dus haar onderstaande uitspraak in een interview met schrijfster/regisseur Lena Dunham komt dan ook niet als een verrassing.

A video posted by Lenny (@lennyletter) on

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De instagram van LennyLetter toont enkel Clinton die “yes, absolutely” antwoordt op de vraag of ze een feministe is, maar op Politco staat een uitgebreider filmpje waarin ze haar antwoord (en de betekenis van de term feminisme) een beetje meer duidt.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Het volledige gesprek tussen de twee high profile feministes komt dinsdag online in Dunhams nieuwsbrief LennyLetter.com en volgens Politico zou het interview verschillende onderwerpen aansnijden, zoals haar studentenleven, hoe ze haar eigen weg heeft moeten zoeken en verkiezingsonderwerpen die het doelpubliek van LennyLetter na aan het hart liggen, zoals universiteitskosten en vrouwelijke gezondheid.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content