Tussen de lakens bij Tim en Jeoffrey: ‘Ik word echt gelukkig van een warme thuis’

Als er één plaats is waar we onszelf zijn, is het in bed. Knack Weekend trekt van slaapkamer naar slaapkamer voor een eerlijk gesprek. Deze week: Modeontwerper Tim Van Steenbergen en leverarts Jeoffrey Schouten zijn pas getrouwd en hebben sinds vijf maanden een zoontje.

‘Je moet het zelfs niet vragen, het is ja. Dat zei ik tegen Jeoffrey na een romantisch etentje dat hij vorige zomer had geregeld, op het strand in Puglia’, glimlacht Tim. ‘Ik ben al eens tien jaar getrouwd geweest en mijn partner van toen is nog altijd een van mijn beste vrienden, maar deze keer maakte ik de keuze nóg bewuster. Ik dacht: ‘Waar word ik echt gelukkig van? Van een warme thuis.’ Ik had een heel beschermde, zorgeloze jeugd en dat gevoel geeft Jeoffrey mij nu opnieuw.’

Die knikt, met tranen in de ogen. ‘Ik vind hem nog altijd even aantrekkelijk als op de eerste dag, maar hij is bovenal een mooie mens. Dat zie je in zijn omgang met familie, vrienden en collega’s.

‘Ik vertrouw hem ook 100 procent. Dat is iets gevaarlijks om te doen in een relatie, maar mijn gevoel voor Tim is zo warm dat ik op dat vlak mijn rationaliteit kan laten varen. Voor de rest denk ik nochtans wetenschappelijk, heel anders dan Tim met zijn creatieve geest. Die complementariteit houdt onze gesprekken boeiend en maakt dat we leren van elkaar.’

‘Als ik me verlies in mijn perfectionisme, zegt hij: ‘Stop met twijfelen, maak een keuze!”, lacht Tim. ‘Omgekeerd plaag ik hem dat hij bij het koken de ingrediënten tot op de gram afweegt in plaats van te improviseren. Ook als papa’s zijn wij heel verschillend. Hij zal ons zoontje de wereld laten zien, ermee gaan kamperen, terwijl ik zal zeggen: ‘Kom maar in onze cocon, ventje.”

Jeoffrey glimlacht. ‘We zijn zo gelukkig met ons drieën dat we dat verwerkten in een tattoo op onze arm.’

Tim knikt. ‘Dit is het. Punt.’

Partner Content