Lanceer je ontwerpcarrière met HEMA

Voor de eerste keer is de ontwerpwedstrijd van HEMA open voor iedereen met een leuk idee.

Omdat de HEMA ontwerpwedstrijd dit jaar zijn 25e editie viert, mogen naast studenten van vormgevings- en modeopleidingen ook alle andere consumenten meedoen. Tot en met 7 maart kan iedereen met een leuk productidee zijn kans wagen op een geld- en productieprijs.

De opdracht van de ontwerpwedstrijd luidt dit jaar: ‘Ontwerp dé nieuwe HEMA-held’. Zo’n HEMA-held is een tijdloos product, bijzonder door zijn eenvoud, dat straks niet meer weg te denken is uit de HEMA-winkels. Of het nu een handig keukenhulpje is of een bijzonder koekje: alle ideeën zijn welkom.

De HEMA ontwerpwedstrijd startte in 1983 om studenten van ontwerpopleidingen de kans te geven ervaring op te doen met een praktijkopdracht. Met de wedstrijd probeert de winkelketen ook vormgeving onder de aandacht te brengen van een breed publiek.

Wat kan je winnen?

Naast de nodige publiciteit, gaat de winnaar naar huis met een bedrag van 1.500 euro. De tweede prijswinnaar ontvangt 1.000 euro en de derde 750 euro. Ook kunnen er eervolle vermeldingen worden uitgereikt. Deze worden beloond met een bedrag van 250 euro.

Verder zal HEMA de mogelijkheid bekijken om een of meerdere inzendingen in productie te nemen en te verkopen. Over de jaren heen veroverden zo al vele ontwerpen een plaatsje in de bijna 600 filialen in binnen- en buitenland.

Een uitgebreide omschrijving van de opdracht en verdere informatie over de ontwerpwedstrijd is te vinden via deze link. In juni worden de winnaars bekendgemaakt. (VF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content