De Invasie van Kortrijk

© wouter van vaerenbergh

Dit weekend ging in Kortrijk de Invasie door. Het platform voor jong talent verzamelde een 70-tal creatievelingen, van modeontwerpers tot filmmakers.

Dit weekend ging in Kortrijk – in en rond Budascoop en Budatoren – de Invasie door. Het platform voor jong talent bracht een 70-tal creatievelingen (modeontwerpers, designers, filmmakers, fotografen) naar Kortrijk.

Aan de vooropening op zaterdagavond was een boeiende lezing gekoppeld. Renny Ramakers van het internationaal gerenommeerde designcollectief Droog sprak er over de toekomst van design en in een estafettegesprek werden enkele strijders – in het taalgebruik van de Invasie zijn dat de exposanten – uitgedaagd om na te denken over onder meer de economische haalbaarheid van hun creatief project.

Op zondag kon het groot publiek terecht bij de 70 standhouders. In een zonovergoten Kortrijk was het in de buurt van de Broeltorens een grote drukte. Ongeveer 4800 bezoekers pendelden tussen de Budascoop, de paardenstallen en de Budatoren, de locaties van deze Invasie.

Energieke buzz

“De vorige Invasie in Leuven was met 4000 bezoekers al een succes. Hier hebben we nog beter gedaan,” aldus een enthousiaste Yves Drieghe, een van de organisatoren. Ook van standhouders en bezoekers noteerden we niets dan positieve reacties.

Van de fotografie van Kaat Pype, tot de juwelen van Heidewinne en ook Elisa Lee, de bijzettafeltjes van Fer et Dubois, de recyclagemeubelen van Kowboy Kaos, de coole t-shirts voor kinderen van Aaitski: de getoonde kwaliteit en diversiteit creëerde een energieke buzz.

In het najaar organiseert de Invasie een reizende expo met haltes in het STUK in Leuven, C-Mine in Genk en bij Quinze & Milan in Kortrijk. Volgend voorjaar neemt de Invasie Gent in.

Trui Moerkerke

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content