De evolutieleer op het witte doek

Het Museum voor Natuurwetenschappen en Jekino lanceren een filmpjeswedstrijd met de evolutieleer in de hoofdrol.

Darwin is al meer dan een eeuw niet meer, maar de evolutieleer is actueler dan ooit. Het Museum voor Natuurwetenschappen en het kinderfilmcentrum Jekino lanceren op 30 maart een online filmpjeswedstrijd ‘MakingMovies goes Darwin’ met de evolutie in de hoofdrol.

Lieven Scheire, bekend van Neveneffecten, promoot als wetenschapsliefhebber de creatieve actie. Hij moedigt kinderen, jongeren en volwassenen aan om hun eigen originele of spitsvondige kijk op de evolutieleer in een filmpje te vertalen. Van 30 maart tot 30 augustus kan iedereen zijn documentaire, animatiefilm of life-actionfilm kwijt op de website van MakingMovies.

Een professionele jury oordeelt over de filmpjes in vier leeftijdscategorieÔn (-12,12-16,16-21,21+). Het publiek kan op de site zijn eigen ongezouten mening geven en de publieksprijs aanduiden. De prijsuitreiking vindt plaats op 26 september in het museum. Inspiratie voor uw ‘kaskraker’ kunt u opdoen in de ‘Galerij van de Evolutie’, de nieuwe vaste tentoonstelling in het museum.

Voor toekomstige cineasten (8-12j) is er op 15 april de workshop ‘Studio Jekino Animatie’ gepland. Na een bezoekje aan het museum kunnen de kinderen onder professionele begeleiding een eigen animatiefilmpje maken.

Annelien Boens

www.makingmoviesgoesdarwin.be online vanaf 30 maart

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content