Aftellen tot Fashion Talks: het dagboek van project manager Agnes Wené

© FFI

Op 3 december hebben de Fashion Talks van het Flanders Fashion Institute plaats in de Antwerpse Waagnatie. FFI project manager Agnes Wené houdt de komende weken een dagboek bij om de vorderingen van dit event met Knack Weekend te delen.

Het voelt een beetje als gaan trouwen. Nog exact vier weken tot de dag waar ik intussen al meer dan een jaar intens naartoe werk. Op 3 december organiseert Flanders Fashion Institute met de steun van een reeks partners de tweede editie van Fashion Talks. Zowel on als off stage staat er heel wat te gebeuren, de komende vier weken deel ik elke donderdag mijn to do list.

Nog 1 maand te gaan, dat vraagt om een oppepper voor het hele team.
Nog 1 maand te gaan, dat vraagt om een oppepper voor het hele team.© –

Agnes Wené
Agnes Wené© FFI

Stromae heeft het erover in zijn Carmen: “un jour t’achètes, un jour tu aimes, un jour tu jètes mais un jour tu paies”. Duurzaamheid is een van de kernthema’s van de conferentie. Ons lineaire consumptiepatroon -we produceren iets op basis van grondstoffen, gebruiken het en gooien het weer weg- is niet langer houdbaar. Omdat we merken dat een circulair modemodel voor veel ondernemers vaag blijft, ontwikkelt collega Jasmien samen met Plan C een online tool met concrete tips en tricks en inspirerende cases. Tijdens Fashion Talks, wordt de tool in première getoond. Jasmien en stagiaire Violette zijn al weken in pyjamamodus: ze zijn zo gefocust op de tool dat omkleden tijdverlies lijkt. Je begrijpt wel dat ik enorm benieuwd ben naar het resultaat. Ik kijk ook uit naar de talk van Michael Beutler, Sustainability Officer van Kering (de groep achter onder andere Stella McCartney, Gucci en Puma).

We krijgen de Waagnatie casco op 1 december, 2 dagen later verwachten 750 modeprofessionals zowel op het podium als daarnaast nieuwe ideeën te ontdekken. Dat gaat natuurlijk heel wat makkelijker in een inspirerende setting. Het concept dat ik samen met eventmanager Nora heb ontwikkeld, begint stilaan tot leven te komen en dat geeft me tonnen energie. Ook hier staat duurzaamheid centraal. Na een event, belandt vaak het volledige decor in de vuilnisbak en dat willen we absoluut niet. Voor mij is zonder twijfel het allermoeilijkst om het print materiaal te beperken. Goede verhalen, het programma van de dag, ik ontdek ze zelf liefst op (mooi) papier. Gesterkt door de gedachte aan al die lege vuilnisbakken, maak ik van mijn hart een steen en laat schermen en grote borden aanrukken.

Kato Van Hassel maakt een portret van de dames achter Fashion Flows project Les ReBelles d'Anvers
Kato Van Hassel maakt een portret van de dames achter Fashion Flows project Les ReBelles d’Anvers© FFI

Worden wel geprint: portretten van de 11 teams achter de Fashion Flows projecten. Dat stemt me dubbel blij omdat mijn dochter Kato de portretten geshoot heeft. Ik ben natuurlijk geen neutrale bron maar het resultaat mag er absoluut zijn :). De 11 geportreteerde teams werken aan duurzame modeconcepten. Welke dat concreet zijn, kan je tijdens Fashion Talks in een portrettengalerij ontdekken.

Ik weet me goed omringd door fijne en efficiënte collega’s waardoor de aanloop naar ‘mijn trouwdag’ totnogtoe redelijk relaxed verloopt, hopen dat ik de komende weken niet in een Fashion Talkzilla verander.

Krijg jij zin om de Fashion Talks scenografie, Close The Loop tool en de portrettengalerij te ontdekken? Bestel je ticket via www.fashiontalks.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content