Dit zijn de mooiste en meest interessante gebouwen van 2015

10/02/15 om 14:33 - Bijgewerkt om 15:06

The Iceberg, het futuristische appartementencomplex in de Deense stad Aarhus, werd uitgeroepen tot Gebouw van het Jaar door Archdaily.

Dit zijn de mooiste en meest interessante gebouwen van 2015

The Iceberg © -

Het winnende project heeft 216 appartementen verspreid over 23000 vierkante meter. De opvallende pieken en dalen zorgen ervoor dat alle inwoners kunnen genieten van het uitzicht op zee en de horizon. Ook werd ervoor gezorgd dat alle inwoners voldoende natuurlijk licht hebben in hun woonst.

Het gebouwencomplex was een internationale samenwerking van JDS ARCHITECTS (DK, BE, CN), CEBRA (DK), LPA (FR) en SeArch (NL). Het Europese team sloeg de handen in elkaar om dit indrukwekkende gebouw te creëren. JDS Architects werd opgericht door de Brusselse Julien De Smedt.

The Iceberg bevindt zich in Aarhus, de tweede grootste stad van Denenmarken. De havenstad is met dit gebouw een interessant project rijker.

De lezers van Archdaily, de gerenommeerde architectuurwebsite, mochten stemmen op hun favoriete gebouwen en kozen The Iceberg uit tot Building of the Year in de categorie Housing. In de categorie Beste Commerciële bouwwerk won de Cultura boekenwinkel in Brazilië. Het is bedoeld als boekenwinkel en ontmoetingsplaats. De Zuid-Koraanse Nine Bridges Country Club kaapte de prijs voor beste horecagebouw weg en de Sancaklar moskee in Turkije werd verkozen tot mooiste religieuze project.

Ontdek de overige winnaars via Archdaily.com. (LP)

Onze partners