In beeld: winnaars van de bedreigde stammen fotowedstrijd

09/10/15 om 11:38 - Bijgewerkt om 11:44

Survival International, de internationale organisatie die strijdt voor de rechten van bedreigde stammen, heeft de winnaars van haar jaarlijkse fotowedstrijd bekend gemaakt. Van de 12 mooiste foto's wordt de jaarkalender voor 2016 van Surival International gemaakt.

Op de winnende foto die de voorkant van de kalender siert zien we kinderen die behoren tot de Bajau stam, ook wel zeezigeuners genoemd, in Maleisië. Deze stam staat bekend om hun uitzonderlijke duikvaardigheden. Ze kunnen tot een meter of twintig diep duiken en zo'n vijf minuten onder water blijven. Een paar andere stammen die voorkomen op de kalender zijn de Dassanach, Suri en Hamar uit Ethiopië, de Yawalapiti in Brazilië, de Peul in Mali en de Ambo in Tibet.

Fotografie is een krachtige manier om de levenswijze van bedreigde stammen in beeld te brengen en de wereld bewust te maken van de gevaren waar ze mee te maken hebben. Volgens Stephen Corry, directeur van Survival International, brengen de winnende beelden de verschillende levenswijzen in de 21e eeuw op een mooie manier in beeld.

De kalender is te koop via de website van Survival International voor 11,99 Britse pond. (MS)

Onze partners