Aan tafel

01/01/09 om 11:00 - Bijgewerkt om 10:59

Bron: Knack Weekend

Aan tafel

Dankzij de historische link met het Oosten hebben heel wat Venetiaanse specialiteiten rijst als ingrediënt. Het was trouwens dankzij Venetië dat de rijst in Europa geïntroduceerd werd.

Hét hoofdingrediënt van de Venetiaanse keuken is natuurlijk vis. Voor een eenvoudig, maar heerlijk eerlijk gebakken vis kan je naar een fritolini (vergelijkbaar met onze frietkoten).

Voor een eenvoudige lunch kan je terecht in een pizzeria of osteria (wijnbar), waar je sandwiches en snacks kan krijgen of een eenvoudig menu. Nog een tip: blijf aan de bar staan om je bestelling te consumeren in een bar. Als je je aan een tafeltje laat bedienen, betaal je al vlug het dubbele. En dit is volkomen wettelijk.

Voor een behoorlijk restaurant ga je best op zoek in de zijstraten van Cannaregio, Santa Croce, San Polo en Castello. Blijf vooral weg uit de stationsbuurt en het San Marcoplein als je geen fortuinen wil uitgeven.

Onze partners