Attractieparken in Benidorm

Benidorm staat bekend om zijn stranden, maar wat veel mensen niet weten is dat deze Spaanse plaats ook een groot aantal attractieparken telt.

Benidorm heeft een lange staat van dienst als het op toerisme aankomt. Reeds in de jaren 70 werd het toenmalige vissersdorp aan de Costa Blanca bezocht omwille van haar uitzonderlijk zonnig en warm klimaat.

Vandaag de dag is Benidorm één van de meest complete zomerbestemmingen in Europa. Dat Benidorm het afgelopen decennium in België vooral bij een ouder publiek aanslaat is dan ook niet verwonderlijk. Want dankzij haar microklimaat kan Benidorm ook in de wintermaanden nog rekenen op een gemiddelde van 7 uren zon per dag en een temperatuur van 18°C, ideaal om te overwinteren.

In de zomermaanden liggen de stranden vol met jongeren, koppels en gezinnen met kinderen.

Vamos a la playa

Benidorm telt een paar van de mooiste zandstranden van Spanje. Levante en Poniente Beach zijn wereldberoemd omwille van hun fijn goudgele zand. Beide zijn ze uitgerust met tal van faciliteiten, zoals platformen (enkel in het hoogseizoen), parasols, speeltuinen, beach volleynetten en beach soccer. In totaal goed voor meer dan 5km strandplezier.

Poniente beach heeft overigens een prachtige promenade, ontworpen door de bekende Spaanse urbanist Carlos Ferrater die zich liet inspireren door de golven en kliffen aan de Costa Blanca. ’s Avonds, wanneer de restaurants, bars en clubs hun deuren openen, verandert de promenade in een bruisend nachtcentrum.

Vijf attractieparken

Wat veel mensen niet weten is dat Benidorm ook bekend staat voor zijn aanbod aan attractieparken.

Mundomar

Mundomar is het populairste dieren- en vrijetijdspark in Spanje en het derde in Europa, volgens een onderzoek van Tripadvisor. Met 80 verschillende dierensoorten en een oppervlakte van 60.000 m2 is er veel rekening gehouden met de natuurlijke habitat van de dieren. Men kan er alles te weten komen over dolfijnen, zeeleeuwen, flamingos en schildpadden.

Terra Natura

Wie nog meer wilde dieren wil zien kan terecht in Terra Natura. Het wildpark heeft een omvang van 320.000 m2 en telt maar liefst 1.500 dieren en 200 verschillende diersoorten, waarvan 50 met uitsterven bedreigd zijn.

Dankzij het systeem van ‘zooimmersie’ hoeft men de dieren niet langer achter tralies te bewonderen, maar zijn er natuurlijke barrières ingebouwd die de bezoeker niet of nauwelijks zullen opvallen.

Terra Mitica

Het pretpark Terra Mitica staat volledig in het teken van het oude Egypte, Griekenland en Rome. Rollercoasters, achtbanen, loopings, openluchtshows en allerlei andere attracties zorgen voor de nodige sensatie middenin een prachtig kader.

Aqualandia

Het waterpark Aqualandia bestaat inmiddels 26 jaar en biedt waterpret voor het ganse gezin. De jongsten kunnen terecht in één van de ondiepe waterspeelbaden. Voor de oudere jongeren zijn er verschillende glij- en wildwaterbanen.

Aqua Natura

Tenslotte is er Aqua Natura, het meest moderne waterpark in Benidorm. Het park bestaat uit enkele bijzondere attracties, zoals de Tornado, de Crest, de Kamikaze en Adventure River.

Terwijl de kinderen zich volop uitleven in het water kunnen de ouders relaxen in de jacuzzi, spa en relax ruimten. Helemaal uniek is het onderwateraquarium dat aan het waterpark grenst en waar je, gescheiden door een glazen wand, tussen de haaien kunt zwemmen. Een bezoek aan Aqua Natura is perfect combineerbaar met een bezoek aan het nabijgelegen Terra Natura.

Op twee na grootste logiesaanbod van Spanje

Naast de vele attracties die Benidorm rijk is, heeft de badplaats ook een indrukwekkend logiesaanbod. Na Madrid en Barcelona telt Benidorm het grootste aantal hotelbedden van Europa. Meer dan 125 hotels, gaande van 1 tot 5 sterren, zijn voorzien van alle modern comfort en kindvriendelijk ingericht.

Wie liever kampeert kan terecht op één van de 10 campings rondom Benidorm. Tenslotte zijn er nog zo’n 6.000 appartementen die verspreid over de stad gelegen zijn. Het volledige hotel-, kampeer- en appartementenaanbod vindt men terug via Visit Benidorm.

Ligging

Benidorm ligt 38 km ten zuiden van Alicante en 106 km ten zuiden van Valencia. De eenvoudigste manier om Benidorm te bereiken is dan ook met het vliegtuig. JetairFly vliegt 4x per week vanaf Brussels Airport naar Alicante, 3x per week vanuit Oostende en Charleroi en 2x per week vanuit Luik. Ook Ryanair vliegt in de zomermaanden zelfs dagelijks vanuit Charleroi naar Alicante.

Wie liever met de auto naar Benidorm reist dient zo’n 1.860 km te overbruggen vanuit Brussel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content