Hoge hakken ongeschikt op de werkvloer?

16/09/09 om 14:00 - Bijgewerkt om 13:59

Bron: Knack Weekend

Britse vakbonden oordelen dat hoge hakken perfect geschikt zijn voor op de catwalk, maar ze kunnen niet worden verplicht op de werkvloer.

Hoge hakken zijn perfect geschikt voor op de catwalk, maar kunnen niet worden verplicht op de werkvloer. Dat hebben de Britse vakbonden beslist op hun jaarlijks congres in Liverpool.

De verzamelde vakbonden keurden "Motie 81", simpelweg getiteld "Hoge hakken", goed. "We zijn van mening dat hakken bijzonder verleidelijk zijn in Hollywood, maar ze zijn totaal ongeschikt om dagelijks te dragen op de werkplaats", stipuleert de tekst, die werd gepresenteerd door de vakvereniging van podologen.

Het dragen van hoge hakken wordt vaak verplicht voor verkoopsters, hostessen of in andere beroepen waar een elegant voorkomen wordt geÃ"ist van het personeel. Het gevolg daarvan is pijn aan de voeten, aan de knieÃ"n, in de rug en mogelijk ook likdoorns, eelt en blaren, menen de vakbonden.

Elk jaar zouden in Groot-BrittanniÃ"twee miljoen arbeidsdagen verloren gaan als gevolg van problemen door het dragen van hakken.

De tekst werd door alle syndicaten onderschreven, behalve door de universiteitsvakbod die vreest dat de vakverenigingen in de media zullen worden afgeschilderd als de anti-fashionpolice.

Belga/David Bitoune

Onze partners