5 soldentips waar u écht iets aan heeft

Ook uw buik vol van nieuwjaarshapjes en mensen die u zeggen dat u moet investeren in “kwalitatieve basics”? Knack Weekend.be zegt u niet wàt u moet soldenshoppen, wel hóé u moet soldenshoppen.

U heeft natuurlijk al vaak genoeg gelezen dat u tijdens de koopjesmaand “vooral moet investeren in tijdloze klassiekers van duurdere winkels die u zich nu kan veroorloven”, maar wie zijn wij om u te zeggen dat u die oranje peacoat met paars bontkraagje in het rek moet laten hangen. Daarom; vijf écht nuttige tips om de solden te overleven:


1. Ken uw maat. Wij weten ook dat dit niet de meest aangename periode is om uw lintmeter boven te halen, maar als u uw maat kent hoeft u niet altijd aan te schuiven voor basics als een effen t-shirt of een sixpack heupslipjes

2. Draag de geschikte kledij. Een goed soldaat trekt niet onvoorbereid naar de oorlog, dus ook u past uw outfit best aan uw dagactiviteit aan.

– Op een soldendag kunnen leggings voor een keer doorgaan als broek. Draag er een tshirt en een lang vest over zodat u uw items in de winkel kunt passen en zo rijen aan de pashokjes te omzeilen. Let wel: niet overal zijn ze even gelukkig met klanten die de spiegels in de winkel in beslag nemen. Check dus altijd even of het gedoogd wordt en hang uw gepaste items netjes terug.

– Draag geen kleding die u normaal niet draagt. Als u bijna nooit een push-up bh aandoet, doe dat dan vandaag ook niet; zo krijgt u een vertekend beeld van wat u aan uw lijf sjort.

– Doe schoenen aan die u makkelijk aan en uit kan doen, waar u een hele dag op kan wandelen en waar u geen zweetvoeten in heeft.

– Werk niet met honderden laagjes. De hele tijd winkel in winkel uit hossen is niet bevorderlijk met een dubbele sjaal, oorwarmers, een kekke haarband en wanten, al zeker niet als u ze nergens kan wegsteken.

– Zeul geen enorme handtas mee. Niet alleen bent u zo minder behendig tijdens het graaien en mept u kleine medemensen een oog uit; ze zijn een makkelijk doelwit voor pickpockets die hoogdagen kennen tijdens de soldenperiode.

3. Mee te nemen: geld, flesje water, een passjaaltje, een kritische vriendin en uw kortingskaarten. Niet alle winkels laten hun trouwe-klanten-korting doorlopen tijdens de solden, maar u zal maar de domoor zijn die net die dag haar pasjes vergeet.

4. Download een budgetbeheer applicatie op uw smartphone. Niet bepaald sexy, maar verschillende truitjes aan 60% komen uiteindelijk ook op een behoorlijk bedrag uit. Kies iets dat niet al te ingewikkeld is en voer gewoon na iedere haal van uw creditcard het bedrag in.

Check tijdens de lunchpauze even hoeveel u al heeft uitgegeven -de app doet het rekenwerk wel voor u- en kom op het einde van de maand niet voor een verrassing te staan. Smartphonelozen nemen gewoon een kleine notebook mee.

5. Durf assertief zijn. Een wit truitje aan 30% met een foundationveeg? Een jas voor de helft van de prijs waarvan een knoop ontbreekt? Het is geen schande om te vragen of er voor die beschadiging nog extra korting wordt gegeven, een nee heeft u immers, een ja kan u krijgen. Let wel: dit kan enkel wanneer er nog veel witte truitjes (zonder foundation, maar niet in uw maat) in het rek hangen. Blijf ook niet doordrammen wanneer de extra korting u geweigerd wordt; er zijn vast nog een hoop wachtenden na u. (KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content